Ved & brensel


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Ved og brensel til peis og vedfyrte ovner

Når det er kaldt ute er det ingenting som er bedre enn å tenne opp i peisen eller ovnen, og nyte varmen som sprer seg raskt i rommet. Med en vedovn eller en peis kan du holde strømregningen nede, samtidig som det skapes en lun og hyggelig atmosfære som kan gjøre det litt lettere å komme seg gjennom den kalde vinteren.
Her hos jem & fix kan du blant annet finne et utvalg av tørr ved i vedsekker på opptil 15 kg, tennposer, opptenningsved og briketter, samt brensel til gass- og parafinovner.

Bjørkeved og opptenningsved i vedsekker

Hos jem & fix har vi tørr bjørkeved som inneholder maksimalt 20 % fukt. Dette møter kravet til Norsk Standard (4414). Om du har prøvd å fyre med fuktig ved tidligere, har du kanskje erfart at effekten av fyringen ikke blir særlig god. Fuktig ved brenner dårlig, og varmeeffekten blir deretter. Tørr ved derimot, brenner som bare det. Dersom veden er tørr, helst under 20 % fukt, vil mindre energi gå til fordamping av restvannet, som igjen fører til at mindre varme forsvinner opp pipa. Varmen fordeles mer ut i rommet og fyringen blir mer effektiv. Tørr ved egner seg altså svært godt til fyring i peis og vedfyrte ovner. Det er lettere å tenne på, og varmer opp et rom mer effektivt enn ved med høyere fuktprosent.

Ved eller vedbriketter?

Briketter er et biprodukt fra treindustrien, og er en økonomisk og miljøvennlig kilde til energi, og ettersom de er laget utelukkende av rent tre, inneholder de ingen rester av bark eller harpiks. Dette gjør at det brenner jevnt. I tillegg er briketter CO2-nøytrale, og dermed et mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med andre opptenningsmidler. Brikettene tar også opp mindre plass ettersom de er mer kompakte i mindre pakninger enn tradisjonell ved. Bjørkeved og briketter vil begge gi god varme og effektivt varme opp hjemmet ditt, og om du velger det ene eller det andre avhenger av hva du selv foretrekker.

Spar strøm og fyr med ved

Dersom du har mulighet til å fyre med ved, kan du redusere strømregningen betraktelig. Varmen fra en peis eller vedfyrt ovn kan i mange tilfeller erstatte både gulvvarme, panelovner og andre ovner og varmevifter som går på strøm. I tillegg til å spare strøm, kan fyring med ved skape en hyggelig stemning og et lunt innemiljø.

Slik får du fyr

Har du noen gang lurt på hvordan du egentlig skal tenne opp i peisen? Det er enighet blant ekspertene om at opptenning skal skje ovenfra og ned. Denne metoden vil gi bedre lufttilførsel, og gjør at det rett og slett brenner bedre. Følg stegene nedenfor, og du har gode forutsetninger for å få skikkelig fyr i peisen:

  1. Plasser 2-3 store kubber nederst i ovnen med god luft imellom
  2. Legg så ca. 10 mindre pinner med opptenningsved på kubbene
  3. Deretter kan du ta frem tennposene og plassere et par på toppen
  4. For å få fyr trenger du fyrstikker eller en lighter

Hos jem & fix kan du kjøpe ved og brensel til lavpris

Hos jem & fix kan du kjøpe ved, briketter og annen brensel til peis og andre ildsteder. Har du i tillegg behov for å oppgradere oppbevaringen, kan du ta en kikk på utvalget vårt av vedstativ og vedkurver, samt annet tilbehør til ovn og peis. Med brensel fra jem & fix kan du enkelt holde varmen gjennom hele vinterhalvåret til lavpris.