Vifter og luftkjølere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Kjøl deg ned på varme sommerdager med en vifte

Vi kjenner alle til de varme sommerdagene hvor luften står helt stille, og behovet for å bli kjølt ned raskt melder seg. En vifte vil sørge for at den tunge, varme luften forsvinner og blir erstattet med kjøligere og mer behagelig luft. Følelsen av at luften står stille forsvinner, og de varme sommerdagene og nettene kan nytes.

Fordelene med vifter og luftkjølere

Den største fordelen med vifter og luftkjølere er først og fremst at de gir et bedre inneklima. Åpne dører og vinduer kan gi naturlig ventilasjon, men på varme dager er ikke det alltid tilstrekkelig. Da må man ty til en vifte eller luftkjøler for å få den ønskede effekten. 

Med en vifte blir luften fordelt og erstattet av en frisk og kjølig bris, og vifter og luftkjølere er derfor uunnværlige for de fleste store deler av sommerhalvåret. 

Velg den riktige viften for deg

Når du skal finne en ny vifte må du vurdere hvor du ønsker å plassere den. Det finnes mange forskjellige modeller, og hvilken vifte eller luftkjøler du skal velge avhenger av hvor den skal stå og hvor mye plass du har til rådighet.

Du kan lese om de forskjellige modellene her:

  • Gulvvifter

Gulvvifter plasseres på gulvet og kan enkelt flyttes rundt fra rom til rom . Du trenger ikke å ha et bord hvor gulvviften kan stå, og de kan med fordel brukes mange forskjellige steder i hjemmet. Gulvvifter kan for eksempel også brukes i forteltet på campingvognen hvis det blir nødvendig med litt frisk luft. De fordeler friskere luft i hele rommet sammenlignet med en bordvifte som har mindre rekkevidde og blåser mer lokalt.

  • Bordvifter

Bordvifter er det perfekte valget til kontoret hvis du ønsker litt kjøligere luft ved PC-en. Her kan den stå og blåse frisk luft imens du jobber. En bordvifte kan selvfølgelig også brukes i hjemmet og tar i forhold til en gulvvifte mye mindre plass. Den tar mindre plass, men krever til gjengjeld at du har et sted å plassere viften.

  • Tårnvifter

En tårnvifte er en mer kompakt utgave av gulvviften. De har ikke det roterende bladet, men har en viftesøyle med lameller som går rundt. En slik vifte er derfor mer diskret enn gulvviften og man kan også si at den har et finere design. Flere tårnvifter har også en oppvarmingsfunksjon, slik at du også kan ha glede av den på kaldere dager.

  • USB vifter og små vifter

En vifte til mobiltelefonen eller en liten vifte til bordet kan være svært praktisk da de enkelt kan tas med og gi tilførsel av luft der du har behov for det. Noen er batteridrevne, og andre får strøm via en USB-kabel, og passer derfor perfekt å ha i nærheten av arbeidsstasjonen da den raskt kan kobles til PC-en.

Hvilke funksjoner skal viften ha?

Viften skal selvfølgelig kunne blåse frisk luft rundt om i rommet, men hvilke andre funksjoner skal den ha? Du kan for eksempel få en vifte med fjernstyring så du også kan styre den på avstand. Ellers er det verdt å undersøke viftene som kan dreie, som altså er oscillerende. Det betyr at viften kan svinge fra side til side og dermed fordele luften bedre.

Utover det kan du få vifter der du selv kan stille viften inn på ønsket hastighet.

Kjøp billige vifter og luftkjølere hos jem & fix

Hos jem & fix finner du et bredt utvalg av vifter, og når sommeren endelig er her blir de svært populære. Det er nemlig ikke mye som er bedre enn en kjølig bris på en stekende varm sommerdag hvor luften ellers står stille. Du kan finne vårt utvalg av vifter og luftkjølere her på siden eller besøke din lokale jem & fix for å kjøpe en vifte allerede i dag.