Treolje


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Treolje for vedlikehold av utendørs treverk og hagemøbler av tre

Hagemøbler av tre, terrassebord og selvbygde redskapsboder laget av plank kan lett lide under de skiftende norske værforholdene. Året rundt byr Norge på piskende regn, kraftig vind og stekende sol. Hvis du setter pris på utendørsområdene dine og ønsker å ivareta treverket, er det nødvendig med jevnlige strøk med treolje. Dette sikrer at treverket forblir motstandsdyktig mot vær og vind.

Treolje for utendørs bruk beskytter ikke bare treet, det gir det også en frisk glød til falmede og kjedelige overflater. Etter en sårt tiltrengt oljebehandling, vil du tydelig se forskjellen på før og etter. Nesten alle utendørs trekonstruksjoner trenger vedlikehold, særlig hagemøbler som brukes flittig eller står ute året rundt. De trenger ekstra omsorg. Vi har gjort det enkelt for deg å vedlikeholde treverket ditt uten at det koster en formue. Hos jem & fix finner du kvalitetssikrede treoljer til lav pris, egnet for ulike konstruksjoner og tresorter.

Træfix treolje – Perfekt for nordiske klimaet

Træfix utvikler og produserer kvalitetsprodukter for vedlikehold av utendørs treverk, egnet for treterrasser, hagemøbler, gjerder og mye mer. Kjøper du Træfix, kan du være sikker på at du får et kvalitetssikret produkt som er utviklet med stor ekspertise. Og treverket ditt vil takke deg når kvaliteten viser seg over tid.

Finn treoljen som passer best til ditt prosjekt

Hvis du er på utkikk etter treolje, trenger du ikke å lete lenger. Her på siden finner du et bredt utvalg av treoljer for vedlikehold av ulike konstruksjoner og tresorter. Her kan du med sikkerhet finne en gjennomsiktig eller farget olje som passer akkurat ditt prosjekt.

Treolje med farge beskytter møblene mot solen

Hagemøbler av tre er vakre og klassiske på terrassen, og er svært holdbare hvis treverket rengjøres, vedlikeholdes og oljes jevnlig. Hvis treverket begynner å falme, er det på tide med en runde treolje for å gi møblene tilbake gløden.

Treoljer finnes i klare og fargede varianter samt for ulike tresorter og formål, slik at du kan finne akkurat oljen du trenger. Fargede treoljer gir ikke bare et estetisk løft, pigmentene i farget treolje beskytter faktisk treet bedre mot solens UV-stråler sammenlignet med klar treolje. Så i tillegg til å gi nytt liv til hagemøblene, har farget treolje en betydelig effekt på treets levetid. Det er derfor mange gode grunner til å velge en farget trebeskyttelse. Velg en farge som passer din stil og ditt hjem, og som vil gi ditt uteområde en personlig touch.

I vårt utvalg finner du flere treoljer for utendørs treverk, slik at du trygt og enkelt kan friske opp hagemøblene dine. Finn riktig produkt her på siden eller i din lokale jem & fix-butikk.

Rengjøring før du påfører treolje

Når sommeren nærmer seg slutten, er det mange som flytter hagemøblene inn for vinteren, uten å gjøre mer med dem. Men hvis du vil ha like fine hagemøbler til våren, er sensommeren en ideell tid å gi møblene litt ekstra kjærlighet med olje.

Alt du trenger å gjøre er å vaske hagemøblene, gi dem en lett sliping om nødvendig, og deretter påføre olje for å friske opp og forsegle treet. Fordelene med denne rutinen er at du fjerner skitt og belegg fra treets overflate som ellers kunne utviklet seg til mugg og råte. Samtidig sikrer du hagemøblenes motstandskraft mot skitt, vann og sol i kommende sesong avhengig blant annet av hvor mye de brukes og hvordan de oppbevares.

For en trinn-for-trinn guide om hvordan hagemøblene friskes opp med rengjøring og olje, kan du finne en lenke til vår brukervennlige Fix det selv-veiledning her.

Tørre, overskyede sommerdager er ideelle for treolje

Når du skal begynne å påføre utendørs treolje, er det en god idé å velge en overskyet dag med moderat luftfuktighet og ikke for høye temperaturer. Dette gir terrassen, plankeverket eller hagemøblene de beste betingelsene for å absorbere oljen. Du bør unngå å påføre trebeskyttelse på en dag med mye sol eller varme, da dette kan føre til at oljen tørker for raskt og ikke trenger ordentlig inn i treet. Når oljen ikke trenger tilstrekkelig dypt inn i treet, oppnås ikke ønsket beskyttelseseffekt, og ditt utendørs treverk vil være mer mottakelig for vind og vær. Tørre dager uten sol er derfor ideelle for påføring av treolje.

Husk å måle fuktigheten i treet før du påfører treolje

Før du begynner trebehandlingen, bør du måle fuktighetsnivået i treverket ditt. Dette kan enkelt gjøres med en fuktmåler, som nøyaktig viser om treet er tørt nok til behandling. Trefuktigheten bør ikke være for høy, så det er best hvis treet ikke har vært utsatt for regn omtrent en uke før behandlingen med treolje. I tillegg bør du forsikre deg om at været holder seg tørt i den påfølgende tørkeperioden. Hvis terrassen eller hagemøblene trenger å bli vasket, må du huske å gjøre dette i god tid før treoljen påføres, slik at fuktigheten kan fordampe.

Les alltid bruksanvisningen for trebeskyttelsesproduktet før du begynner arbeidet, og følg fremgangsmåten nøye for å oppnå best mulig resultat.

Gi terrassen din de beste forutsetningene med en god terrasseolje

Terrasser din er utsatt for slitasje hele året, så den vil sannsynligvis trenge olje litt oftere enn annet utendørs treverk. Hvis terrassen får lov til å tørke ut, vil den bli ru og sprekke opp. Den blir mindre motstandsdyktig mot fuktighet og mer mottakelig for soppangrep. Det er derfor lurt å gripe inn med olje før dette skjer. Terrasseolje har generelt den effekten at trefibrene blir vannavstøtende og beholder den opprinnelige gløden. Hvis terrasseoljen også inneholder pigment, beskytter den mot solens sterke UV-stråler. Ved regelmessig bruk av trebeskyttelse til terrassen holde seg både sunn og innbydende, og klar for bare føtter på varme sommerdager.

Du finner veiledninger og mye mer om behandling av plankegjerder, rengjøring og vedlikehold av terrasser og hagemøbler i vårt Fix det selv-univers her.