Avfuktere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Hold luftfuktigheten nede med en avfukter

Med en avfukter kan du få styr på luftfuktigheten i hjemmet. Det kan være mange grunner til at luftfuktigheten er for høy i hjemmet, og det er viktig å ha kontroll på den slik at det ikke kommer sopp og mugg.

Fukt får også husstøvmidd til å trives og det finnes derfor gode grunner til å holde luftfuktigheten nede.

Den normale luftfuktigheten i en bolig avhenger av årstiden. Den relative fuktigheten bør ligge på 25-65 prosent. Om sommeren bør den være under 60-65 prosent, mens den om vinteren igjen bør være under 40-45 prosent. Du kan måle luftfuktigheten ved å bruke et hygrometer, og gjør det gjerne tre ganger om dagen slik at du får et bilde av luftfuktigheten gjennom hele dagen. Er det et problem med for høy luftfuktighet i hjemmet, er det flere lette tiltak du kan gjøre:

  • Luft ut flere ganger om dagen, gjerne i 5-10 minutter av gangen. Det skal gjøres året rundt for å få fukten ut av boligen.
  • Unngå uoppvarmede rom da de kalde rommene trekker fuktighet, og når det så kommer varme inn i rommet vil luftfuktigheten stige og det danner kondens.
  • Stoppe med å tørke klær innendørs, da det avgir stor mengder vann og får luftfuktigheten til å stige. Hvis du skal tørke klær innendørs, sørg for god utlufting. 

Utover dette kan du overveie om du har bruk for en mer mekanisk løsning. Det kan være et anlegg som sørger for å skifte ut luften hele tiden, og luftfuktigheten blir holdt nede. Eller ventilasjon på baderommet slik at fukten holdes nede. Du kan også velge av avfukter som kan slås på når du for eksempel tørker klær eller i særlig fuktige rom.

Hvordan virker en avfukter?

En avfukter suger luften inn i maskinen hvor fukten blir kondensert til vann, som igjen samles opp i avfukterens vanntank. Vannet kan også ledes bort med en slange til et avløp. Deretter kommer det en varm, tørr luft ut av maskinen. Dette betyr at fukten fjernes fra luften, og det i stedet for kommer en tørr luft ut, som gjør at luftfuktigheten i rommet faller.

Avfukteren kobles til stikkontakten slik at den lett kan flyttes fra rom til rom etter behov.

Når skal man bruke en avfukter?

Det kan være mange grunner til å bruke en avfukter i hjemmet. Det kan være du har hatt en vannskade i kjelleren, eller generelt har en fuktig kjeller. Her kan en avfukter hjelpe med problemet. På soverommet og andre oppholdsrom kan luftfuktigheten være for høy, og for å unngå fuktskader kan du bruke avfukteren til å fjerne fukten fra luften.

Helt opplagt er det på et vaskerom eller hvor du enn tørker klær. Det er en meget skånsom måte å tørke klær når du bruker en avfukter, enn å bruke en tørketrommel. Har du ingen andre muligheter enn å tørke det du vasker innendørs, kan du med fordel skaffe en maskin for å unngå for mye fukt i luften. Det kan være du skal ha en liten modell som passer godt dersom du for eksempel bor i en leilighet. 

Kjøp avfukter til lavpris hos jem & fix

Hos jem & fix har vi et bredt utvalg av forskjellige avfuktere. De finnes i både små og store utgaver, slik at du kan velge den til ditt behov. Vi har også mindre fuktfjernere, som også kan bidra til en lavere luftfuktighet i hjemmet. Se utvalget her på siden og bestill i dag, eller se lagerstatus og kjøp i din lokale jem & fix.