Julepynt


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Masser av billig julepynt

Kjøp julepynten hos jem & fix - så har du råd til mer! I jem & fix har vi et stort utvalg av flott, hyggelig og stemningsfull julepynt til en billig penge, så du og familien kan få pyntet ordentlig opp til jul. I jem & fix synes vi nemlig at lavpris er fint.

Julepyntens historie

Tradisjonen med å pynte til jul har sine røtter i Tyskland - det var nemlig i Tyskland, at man på 1700-tallet begynte å felle grantrær for å ta dem med inn i stuen og pynte dem. Denne skikken spredte seg raskt til nabolandene, og i København i 1811 ble lysene tent i det første, danske juletreet. Juletretradisjonen dro så videre fra Danmark over til Norge, hvor det tidligste norske juletreet vi kjenner til ble pyntet en gang på 1820-tallet. På dette tidspunktet var det å ta et tre inn i stuen for å markere julehøytiden kun forbeholdt de velstående i samfunnet. Dette vakte derfor stor oppsikt fra forbipasserende som sperret øynene opp ved det merkelige synet av et grantre som sto midt i stuen pyntet og med lys. Siden den gang har juletreet blitt en vanlig juleskikk i alle samfunnslag. I begynnelsen besto treets pynt av spiselige saker som f.eks. honninghjerter, rosiner og marsipanroser. I løpet av 1800-tallet skjedde det dog en utvikling innen julepynt, og bruken av små instrumenter som trommer og trompeter ble vanlig, i tillegg ble flettede julehjerter, kremmerhus og stjerner faste innslag i juletrepynten. Girlander og norske flagg var også vanlig å se på norske juletrær på 1800-tallet.

Julekuler, nisser og girlander

Er dere en familie med barn i barnehage- eller skolealder, har dere nok automatisk et stort lager med julepynt som ungene selv har laget. Og selv om hjemmelaget julepynt er både morsomt og hyggelig, er det ikke alltid det peneste eller mest holdbare. Derfor kan det være en god idé å supplere med kjøpt julepynt, så julestemningen ikke avhenger fullstendig av barnas selvproduserte dorullnisser og papirlenker.

Det er mange måter å pynte til jul på; noen foretrekker å holde juledekorasjonene i samme fargetoner, som f.eks. hvit, rød og gull for å få et stilrent og enkelt uttrykk, mens andre foretrekker glitter, nisser og vatt. Uansett om du foretrekker å holde julepynten noen lunde enkel, eller om du heller mer mot juleestetikken til Gertrud Sand fra The Julekalender, kan du finne masse forskjellig julepynt hos jem & fix, så du kan pynte akkurat sånn du ønsker for å få julestemning.

Stort utvalg av flott og stemningsfull julepynt

Her hos jem & fix har vi hvert år mange forskjellige juleartikler, blant annet lysslynger, juletreføtter og julepynt, og i år er intet unntak. Vi har nemlig gått all inn på julepynt i år, og derfor finner du masse spennende, hyggelig og ikke minst billig julepynt her på siden og i våre øvrige julekategorier. Så ta med barna til jem & fix og la dem være med å bestemme årets julepynt. For når julen for alvor nærmer seg, finnes det ikke noe som er mer hyggelig enn å pynte med hele familien, og kjenne duften av julekakene som står i ovnen. Setter man i tillegg på en plate med juleklassikere, så er julestemningen nesten garantert.

Kjøp julepynten din her i vår nettbutikk, så sender vi varene hjem til deg. Du er også velkommen til å ta turen innom en av våre butikker og finne ytterligere inspirasjon til julekosen.