Hagestoler


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Trenger du nye hagestoler til sommeren?

Når sommeren er her, er det lite som er bedre enn å nyte solen i en behagelig hagestol i hagen med familie og venner. Om dine gamle stoler begynner å bli litt slitne, kan du ta en titt her på siden hvor du kan finne hele vårt sortiment av flotte og billige hagestoler i mange forskjellige design, materialer og prisklasser. Blant annet vil du kunne finne stoler i både plast, rotting og polyrotting. Bor du i en leilighet og ikke har så mye plass til overs, så har vi også sammenleggbare hagestoler som tar liten plass ved oppbevaring. Hvilken stol du skal velge kommer an på din personlige stil, og hvilket materiale du foretrekker.

Hagestoler i plast, tre eller metall?

Plast, rotting, polyrotting, metall og tre. Det er nok av materialer å velge mellom. Hvilket materiale som er det rette for deg, avhenger av hva du foretrekker, hvor mye eller lite vedlikehold du er villig til å gjøre, og hvor mye du vil bruke på hagestolene. Plaststoler er gjerne billigere enn de øvrige materialene.

Hagestoler i plast

Plasttoler har alltid vært populære, fordi plasten tåler det norske klimaet godt. Når vi sier hagestoler i plast, tenker du kanskje på de tradisjonelle hvite stolene som kunne stables? I dag finnes det mange forskjellige plaststoler i ulike farger hvor både design og komfort er tatt stilling til. 
Plaststoler er altså fortsatt et populært valg når nordmenn skal kjøpe nye stoler til hagen. Og kanskje legger du ikke engang merke til at du står der med en stol laget av plast. Polyrotting ser ut som tre og har blitt et populært materiale, men det er faktisk laget av plast.

3 fordeler med plaststoler:

 1. Plast er et slitesterkt materiale som holder seg fint i mange år.
 2. Stolene kan lett flyttes rundt, og de tåler å stå på vått gress, og litt regn gjør ingenting.
 3. Når sommeren står for døren trenger du ikke bruke lang tid på å klargjøre stolene – en runde med såpevann gjør susen, så er hagestolene klar til en ny sesong.

Stoler i rotting og polyrotting

Stoler i rotting og polyrotting har blitt utrolig populært. Dette skyldes blant annet at materialene er lette, og stort sett vedlikeholdsfrie. Rotting er det naturlige materialet, og polyrotting er den kunstige varianten.

La oss starte med rotting:

 • Rotting er et tre som vokser på samme måte som bambus, men er bøyelig og solid, der bambus er hult og ikke kan bøyes
 • Det er altså fleksibelt og kan flettes, samtidig som det er sterkt og holdbart
 • Rotting er et lett materiale, så stolene kan flyttes rundt uten problem


Men hva er så polyrotting?

 • Polyrotting er den kunstige utgaven av rotting, og er laget av plast
 • Polyrotting har mange av de samme fordelene som rotting, så det er opp til deg om du foretrekker det ene eller det andre
 • Ved rengjøring av naturlig rotting må du nok være litt mer forsiktig med mengden vann, og de må tørkes godt før de tas i bruk – ellers er det ingen store forskjeller
   

Hagestoler i rotting og polyrotting fås i mange forskjellige design. Flere av modellene du kan finne her er flettet, da fleksibiliteten i materialene gjør at de egner seg godt til det. Du kan få vanlige hagestoler til hagebordet, eller loungemøbler og lenestoler i rotting og polyrotting. Dette er et trygt valg dersom du er ute etter hagestoler som krever lite vedlikehold.

Tre eller metall?

En trestol er det som krever mest vedlikehold, men som mange velger da treverket passer godt til utemiljøet. Velger du trestoler er det greit å være forberedt på at de må pusses og oljes for å holdes pene. Til gjengjeld får du skinnende hagemøbler som passer inn i de fleste hager. Mange stoler på markedet i dag har et understell, eller bein, i metall. Enkelte stoler er utelukkende laget i metall. Disse er som oftest tyngre, men også mer solide enn plaststoler. Velger du en stol i metall, er det viktig at den er overflatebehandlet, som gjør at den kan tåle å stå ute uten å ruste. Det kan være en galvanisering, pulverlakkering eller annen overflatebehandling. 

Farge og stil

Liker du best hvite eller svarte hagestoler? Har du kanskje lyst på en loungestol eller en hagestol med armlener? Skal den kunne legges ned som en posisjonsstol? Det er flere ting å ta stilling til. Du kan også finne stoler som kan stables, eller klappes sammen når du ikke trenger dem. Her kan det være en god idé å besøke din lokale jem & fix-butikk for å se og prøve stolene.

Vedlikehold av hagemøbler

Vi har allerede vært inne på vedlikehold av de forskjellige materialene, og det er lurt å tenke på hvor mye tid du har hvert år til nettopp dette. Skal de bare vaskes før sesongstart, eller er mer vedlikehold greit? Den største tidstyven på vedlikeholdsfronten er uten tvil hagestoler i tre. De andre materialene klarer seg som oftest fint med en vask. Tar du godt vare på utemøblene dine kan du nemlig få glede av dem i mange år fremover. Om vinteren kan du ta møblene inn i boden, eller kjøpe et overtrekk til dem hvis de skal stå ute.

Kjøp stoler til hagen hos jem & fix – til lavpris

Med nye hagemøbler får man enda mer lyst til å være ute. Bli inspirert av utvalget her på siden, eller ta turen innom din lokale jem & fix-butikk, og prøv deg frem til du finner den riktige stolen for deg og dine. Du finner også et stort utvalg av flotte og billige hagebord til dine nye hagestoler.