Takmaling


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Takmaling i høy kvalitet til lave priser

Trenger taket et nytt strøk med maling? Så har du kommet til det riktige stedet. Her på siden finner du nemlig et utvalg av takmaling til både gips- og tretak. 

Når du skal male gipstak, skal du bruke en alminnelig, vannbasert takmaling. Du kan også velge å bruke en veggmaling med lav glans. Er det tretak du har som skal males, skal du bruke panelhvit eller lignende tremaling til innendørsbruk. Dette for å få det beste resultatet. Panelhvit er nemlig et spesialprodukt til både ubehandlede, hvitbeiset og lakkerte trepaneler.

Man velger typisk å male taket hvitt for å få rommet til å virke større. Har du mørke tretak, er det derfor verdt å overveie om å gi dem en omgang med hvit maling. Det vil utgjør en stor forskjell for rommet, fordi den hvite fargen vil gjøre at taket føles lengre borte, og rommet vil føles mer åpent og luftig. De fleste velger en helt anminnelig hvitfarge, men du kan også bruke en motehvit maling hvis du ikke ønsker det helt hvite, eller bare ønsker å matche fargen på veggene.

Hvilken glans skal jeg bruke til taket?

Når du skal velge en takmaling, anbefales det å velge en type med lav glans. Jo høyere glans, desto mer skinnende er malingen. Det er derfor det mest hensiktsmessige å velge en matt maling slik at taket ikke skinner. 

Det er heller ikke et rengjøringsbehov på samme måte som for eksempel på kjøkkenet eller baderommet, og det gir derfor en mening å velge en maling med lavere glans.

Takmalingen skal helst være under glans 6, og du kan velge å bruke en veggmaling til formålet så lenge den på samme måte har en lav glans. Omvendt skal du ikke bruke en takmaling til veggen, da den har en annen sammensetning og ikke er like så rengjøringsvennlig som veggmalingen.

Slik maler du taket

Før du går i gang med å male tak, er det viktig å ha gjort et godt grunnarbeid først. Det vil si at du bør vaske taket grundig, slik at malingen holder seg bedre. Resultatet blir bedre og mer likt og jevnt når du bruker en grunnrens

Videre skal det avdekkes grundig slik at det ikke kommer utilsiktede malingsflekker på gulvet og møblene. Skal du male hele rommet, anbefales det å starte med taket, slik at det ikke kommer maling fra taket og ned på veggene. Skal veggene ikke males, bruk en maler/maskeringstape i toppen av veggen for å unngå uønsket flekker med maling.

Er det hull og ujevnheter i et gipstak, skal de sparkles og slipes innen du skal male. Start med å male ved tapen i kanten av taket, og så kan du gå videre over til den store overflaten som taket er. Bruk en malerrulle og gjerne med et forlengerskaft, da dette gjør jobben litt enklere.

Når første lag maling er på, skal det tørke, og så skal det eventuelt males med et strøk til. Når takmalingen er tørr, kan du gå videre til veggene.

Billig takmaling i høy kvalitet hos jem & fix

Er du klar til å male taket ditt? Så besøk jem & fix. Vi har et utvalg av takmaling til både gips- og tretak, og du finner i tillegg det du trenger av tilbehør til hos oss. Her på siden kan du finne den rette malingen du ønsker. Stikk innom en av våre butikker, slik du kan komme rasket mulig i gang med arbeidet.