Parasoller og markiser


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Parasoller og markiser til solskjerming

Nordmenn elsker solens varme stråler - spesielt på de virkelig gode sommerdagene, når himmelen endelig er fri for skyene. Vi setter imidlertid også pris på den svale skyggen under en paraply eller markise når solen steker midt på dagen. Skal lunsjen nytes ute, er det uunnværlig å ha solskjerming, enten det er en parasoll eller markise du velger. Spesielt med små barn ute i solen, er det godt å ha skyggefulle steder, hvor de beskyttes for solens skarpe stråler.

Hos jem & fix finner du et bredt utvalg av parasoller, markiser, leseil og levegger, som alle er med på å skape skygge og ly på terrassen, slik at du kan nyte sommeren enda mer utendørs.
 

Velg riktig type parasoll

Når du velger en parasoll til terrassen, bør du overveie hvor stor den skal være for å gi skygge nok der du ønsker. Jo større parasoll, jo mer skygge vil du selvfølgelig få. Har du en stor terrasse, er det naturlig å velge en av de store parasollene, men du kan også vurdere å kjøpe to mindre parasoller slik du får fleksibilitet og enkelt kan flytte rundt på dem, avhengig hvor solen er. Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige typer parasoller.
 
  • Markedsparasoll
Markedsparasollen er den klassiske hageparasoll, som er plassert i en parasollfot. De fås i forskjellige størrelser, slik at du kan velge den som passer best til terrassen din. Markedsparasollen har ribber, og den kan ha forskjellige funksjoner for å heise parasollen. Den er også tilgjengelig i forskjellige former og farger, slik at du kan finne en som passer akkurat til din terrasse.
 
  • Hengeparasoll
Hengeparasoller er virkelig praktiske på store terrasser, over et bord eller ved et loungeområde. På hengeparasoller er stangen ikke midt i parasollen, men i kanten, og så henger parasollen vekk fra stangen og over, for eksempel terrassen, spisebordet eller loungemøblene. På denne måten unngår du å ha en parasollstang og fot som står nær bordet eller mellom noen stoler ved bordet for å gi skygge. Hengeparasoller er derfor mindre til bry og enklere å plassere. På den annen side er den mer følsom for vind og krever en solid parasollfot for å stå sikkert, da vekten henger ut fra stangen og foten.
 
  • Balkong Parasoll
På balkongen er det ikke plass til de store hageparasollene, og derfor er det selvfølgelig laget balkongparasoller slik at det også kan være skygge på balkongen. De er mindre i størrelse og kan ofte festes på en annen måte enn ved å bruke en parasollfot, som fyller balkongen. Men ellers fungerer de på samme måte som vanlige parasoller, og en parasoll til en balkong har ofte muligheten til å dreie slik at den kan beskytte mot solens stråler best mulig.
 
  • Strand Parasoll
Det er ikke bare hjemme man kan trenge å finne skygge. På stranden, der solen virkelig kan steke, er det fint å kunne finne skygge, og dette gjøres enkelt med en parasoll. Sett parasollen direkte i sanden eller kjøp et passende parasollspyd for å putte den godt i sanden, og du er klar for en dag på stranden.
 

Formen og funksjonene til parasollen

Der er forskjellige typer paraplyer å velge mellom, og så må du vurdere hvilken form, størrelse og funksjoner paraplyen skal ha. Den klassiske parasollen er rund, men du kan også kjøpe firkantede parasoller. En firkantet parasoll er tilgjengelig både som en markedsparasoll og en hengeparasoll, og den eneste forskjellen er formen, og derav hvor mye skygge den gir på terrassen.

Kanskje viktigere er å vurdere hvilke funksjoner parasollen skal ha. Du kan få en paraply med knekk, noe som betyr at den kan knekke på midten eller i topp, og dermed skygge for en lavt hengende sol. Veldig praktisk når solen står opp om morgenen eller ned på kvelden. På balkongen er det nødvendig å kunne vippe parasollen.

Til slutt kan du overveie hvordan parasollen heises. Du kan finne parasoller med sveiv eller parasoller med vanlig heissystem. Veivhåndtaket er håndtaket som må dreies for å åpne parasollen, mens det vanlige heissystemet har en snortrekk.
 

Parasollfot til parasollen

Når du har valgt parasollen, må du selvfølgelig også ha en passende parasollfot. Hvis du har valgt en stor og tung hage-parasoll, krever den en stor og solid parasollfot i f.eks. granitt, der de mindre parasollene godt kan ha en lettere parasollfot i plast som er fylt med f.eks. vann eller sand. Parasollfoten kan vanligvis justeres til parasollstangen innenfor et område, slik at en parasollfot passer til alle typer parasoller.

Det er en fordel å velge en parasollfot på hjul fordi den er mere enkel å flytte rundt på terrassen i stedet for å måtte løfte den. En parasollfot med hjul kan spare deg for mye tunge og dårlige løft, og hvis parasollfoten ikke har hjul, kan du få en tralle for det slik at det kan flyttes rundt.
 

Overtrekk beskytter parasollen

Med et parasollovertrekk beskytter du det når det ikke er i bruk. Trekket trekkes over parasollen når det er brettet ned, og det beskytter mot vær og vind slik at duken ikke blir skitten og snusket. Parasollovertrekk gjør det også lettere å oppbevare parasollen om vinteren.
 

Markiser for å gi skygge

Med en markise får du maksimal beskyttelse mot solen, og du unngår parasollføtter og stenger som er i veien og tar opp plassen på terrassen. Markiser er montert på husveggen og kjører inn og ut etter behov, og når de ikke er i bruk, er det bare en diskret kasse på veggen i stedet for en stor parasoll som skal flyttes. Selv ved små regnskyll kan du sitte i tørt vær under markisen, og det holder også dugg borte og holder på varmen, slik at du kan nyte sommerkveldene enda lenger.

Hva koster en markise, tenker du kanskje, og prisen på en markise avhenger blant annet av hvor stor den er og om det er en markise med motor. Du velger selvfølgelig størrelsen etter området det skal dekke. Det kan være et vanskeligere valg om den skal ha motor. En markise med motor er enkel å vri inn og ut fordi motoren gjør det, i stedet for å måtte bruke en veiv for det. Men prisen vil være høyere. Derfor må du vurdere hvor mye du skal bruke markisen og om det ikke er verdt den høyere prisen på markisen å få med motoren.
 

Leseil gir ly på terrassen

Hvis det ikke er solen du trenger å skygge fra, men heller vinden, kan du få ly på terrassen med et leseil eller uttrekkingsseil. Det kalles også en sidemarkise fordi den fungerer som en markise bare fra siden. Men uansett hva det blir kalt, gir det ly og privatliv - spesielt en fordel hvis du bor et sted med en nylig plantet hekk. Leseilet består av en boks med leseilet og et stativ. Boksen med leseilet er montert på for eksempel husveggen og stativet i passende avstand derfra, slik at leseilet kan trekkes ut mellom de to. Den kan trekkes ut etter behov og er derfor en mer fleksibel løsning enn et gjerde. Samtidig kan leseilet brukes til å dele uteområdet med fleksible "skillevegger" som kan flyttes inn og ut som du ønsker.

Leseilet er dermed et fleksibelt alternativ til gjerder og gir samtidig muligheten til å arrangere uteområdet.
 

Kjøp din nye parasoll og markise hos jem & fix