Parasoller og markiser


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Parasoller og markiser til solskjerming

Mange av oss klarer knapt å vente på at solen og sommeren skal komme - og du er kanskje enig i at det er noe helt spesielt med gode norske sommerdagene. Samtidig setter vi også stor pris på den svale skyggen under en parasoll eller markise når solen steker midt på dagen. Skal lunsjen nytes ute, er solskjerming helt nødvendig, enten det er en parasoll eller markise du velger. Spesielt med små barn ute i solen, er det godt å ha skyggefulle steder, hvor de beskyttes fra den stekende solen.

Hos jem & fix finner du et bredt utvalg av parasoller, markiser, solseil og levegger, som kan skape skygge på terrassen, slik at du kan nyte sommeren enda mer utendørs.
 

Hvilken parasoll skal du velge?

Når du velger en parasoll til terrassen, bør du tenke på hvor stor den skal være for å gi skygge der du ønsker. Jo større parasoll, jo mer skygge vil du få. Har du en stor terrasse, er det naturlig å velge en av de store parasollene, men du kan også vurdere å kjøpe to mindre parasoller slik at du får fleksibilitet og enkelt kan flytte rundt på dem, avhengig av hvor solen er. Like viktig er hvilke funksjoner den skal ha. Du kan få en parasoll med knekk, noe som betyr at den kan skygge for en lavt hengende sol. Veldig praktisk når solen står opp om morgenen eller ned på kvelden. For eksempel på på balkongen er det greit å kunne vippe parasollen. Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige typer parasoller.
 

Markedsparasoll eller hengeparasoll?

Markedsparasollen er den klassiske hageparasollen, som er plassert i en fot. De fås i forskjellige farger og størrelser, slik at du kan velge den som passer best til terrassen din. 
 
Hengeparasoller er praktiske på store terrasser, over et bord eller ved et loungeområde, siden stangen er plassert på kanten, slik at parasollen kan henge over for eksempel terrassen, spisebordet eller loungemøblene. På denne måten unngår du å ha en stang og fot som står nær bordet eller mellom noen stoler ved bordet for å gi skygge. Hengeparasoller er derfor mindre til bry og enklere å plassere. Men den er også mer følsom for vind og krever en solid parasollfot for å stå trygt, da vekten henger ut fra stangen og foten.
 

En mindre parasoll til balkongen eller stranden?

På balkongen er det ikke plass til de store hageparasollene, og derfor er en balkongparasoll et godt alternativ. Disse er mindre i størrelse og kan ofte festes på en annen måte enn ved å bruke en parasollfot, som tar stor plass på balkongen. Men ellers fungerer de på samme måte.
 
På stranden, der solen virkelig kan steke, er det fint å kunne finne skygge, og dette gjøres enkelt med en parasoll. Sett den direkte i sanden eller kjøp et passende spyd for å sette den godt i sanden, og du er klar for en dag på stranden.
 

Trenger du en ny parasollfot?

Når du har valgt parasollen, trenger du også en fot som passer. Hvis du har valgt en stor og tung hageparasoll, krever den en solid fot i et sterkt materiale som for eksempel granitt. De mindre parasollene kan gjerne ha en lettere fot i plast som fylles med vann eller sand.

Det er en fordel å velge en parasollfot på hjul da den er enklere å flytte rundt på terrassen. En fot med hjul kan spare deg for tunge løft, og hvis foten ikke har hjul, kan du gjerne bruke en tralle til å flytte den rundt.
 

Overtrekk beskytter parasollen

Med et trekk beskytter du parasollen når den ikke er i bruk. Trekket tres over parasollen når det er slått sammen, og beskytter mot vær og vind, slik at duken holder seg fin i flere sesonger. Ta gjerne en kikk på vårt utvalg av overtrekk til hagemøbler og parasoller.
 

Markiser og levegger gir deg skygge på terrassen

Med en markise får du maksimal beskyttelse mot solen, og du unngår parasollføtter og stenger som er i veien, og tar opp plassen på terrassen. Markiser er montert på husveggen og kjører inn og ut etter behov. Selv ved små regnskyll kan du sitte tørt under markisen. I tillegg holder en markise dugg borte og holder på varmen, slik at du kan nyte de lange sommerkveldene.
 
Hvis det ikke er solen du trenger å skygge fra, men heller vinden, kan du få ly på terrassen med et solseil eller en uttrekkbar levegg, også kalt sidemarkise, og gir både ly og privatliv. Den kan trekkes ut etter behov, og er derfor en mer fleksibel løsning enn et gjerde. Samtidig kan leveggen brukes til å dele uteområdet med sine fleksible "skillevegger" som kan flyttes inn og ut som du ønsker.

Dette er et fleksibelt alternativ som gir deg muligheten til å variere uteområdet etter behov.
 

Kjøp din nye markise eller parasoll hos jem & fix

Se hele utvalget av parasoller, markiser, uttrekkbare levegger, solseil og parasollføtter her på siden, eller ta turen innom din lokale jem & fix-butikk i dag for å se hele sortimentet før du kjøper.