Radiatorer


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Radiatorer til boligen >

Hvis du ikke har gulvvarme i hjemmet, har du mest sannsynlig hatt en radiator i hvert rom. De er typisk plassert under eller foran vinduet, og det er de for å få luften til å sirkulere i rommet. Det vil alltid komme kaldere luft fra vinduene, og ved å plassere en radiator under vinduet vil den presse den kalde luften opp i taket. På denne måten blir luften sirkulert rundt. Det gir en mer jevnere varme i rommet. Er radiatorene plasser annerledes, for eksempel langs en yttervegg, vil det utgjør en forskjell å flytte på dem slik at de er i nærheten av vinduet for å oppnå denne effekten. 

Bor du et sted med eldre radiatorer, kan du med fordel skifte disse ut. Nye radiatorer er langt mer effektiv, og du vil derfor kunne nøye deg med en mindre radiator, som samtidig utnytter varmen bedre. Det vil gi en lavere strømregning. Samtidig kan de være utstyrt med nyere teknologi, hvor radiatoren automatisk skrus av dersom den registrerer et stort temperaturfall for vinduet står åpent. Hvis du glemmer å slå av radiatoren når du nå lufter ut, sørger den altså for å gå av seg selv.

Hvilken type radiator skal jeg velge?

Det finnes 2 sett typer av radiatorer: Den vannbårne radiatoren og el-radiatoren. 

Den vannbårne radiatoren er den mest alminnelige. I den er det varmt vann som avgir varme til rommet. Det varme vannet kommer enten fra et fjernvarmeanlegg eller en ovn i boligen. Den type er en fast installasjon. De finnes i forskjellige utforminger og designs. Høyde og lengde kan variere slik at de passer inn i de forskjellige steder i hjemmet.

El-radiator derimot kan typisk flyttes rundt i hjemmet. Den skal kun kobles til stikkontakt. Den har noen varmelegemer i seg som varer opp rommet. Denne type radiator er velegnet til midlertidig oppvarming, eller hvis du ønsker en mer fleksibel oppvarming fordi du kan flytte den. 

Hvor stor radiator skal jeg bruke?

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal velge radiatorens størrelse:

  • Rommets størrelse
  • Antallet av vinduer og hvor gode de er
  • Ytterveggen i rommet
  • Husets isolering

Derfor er det en god idé å få profesjonell hjelp til å regne ut hvor stor radiatoren skal være. Utover det har det også betydning hvilken varmekilde det er. Fjernvarme har en høyere innløpstemperatur, og derfor vil man ha bruk for en større radiator hvis det varme vannet kommer fra en oljebasert løsning.

Det er også forskjell på hvor effektiv radiatoren er, og det spiller selvfølgelig også inn på valget av en radiator. 

Kjøp radiator hos jem & fix

 Når du har funnet ut av hvilken type og størrelse radiator du skal ha, så se utvalget av billige radiatorer fra jem & fix her på siden. Her kan du forhåpentligvis finne din nye varmekilde til hjemmet, så du kan få varmet rommene effektivt opp. Dra innom din nærmeste jem & fix butikk for å sjekke ut utvalget av radiatorer. Kjøp eller bestill din radiator i dag hos jem & fix.