Slik rengjør du pensler og maleruller

3-2-1-fix!

Pensler og maleruller kan brukes igjen og igjen til flere forskjellige maleprosjekter, hvis du husker å rengjøre dem ordentlig etter bruk.

Husk at det er forskjell på om du har brukt oljeholdig maling eller vannbasert maling. Ved oljeholdig maling skal pensler og maleruller rengjøres med penselrens etterfulgt av vann, mens vannbasert maling kun skal skylles ut med kaldt eller lunkent vann.

Se tips og triks i våre fix det selv-filmer eller les guiden nedenfor.

1: Ved oljeholdig maling

Hvis malingen er oljeholdig, skal du starte med å helle penselrens i en malebakke. Ta på gummihansker og rens deretter både pensler og maleruller ved å rulle dem frem og tilbake, og trykk malingen ut av penslene.

Skyll så godt med vann og bruk hendene dine til å fjerne resten av malingen. Da er du sikker på at penslene og rullene dine er klare til nye malingsstrøk.

Penselrens helles i for å rense av oljebasert maling

Penselrens helles i for å rense av oljebasert maling

2: Ved vannbasert maling

Ved vannbasert maling skal du skylle pensler og maleruller grundig i kaldt eller lunkent vann. La vannet gå, mens du trykker malingen ut.

Etter en grundig rengjøring er penslene dine klare til å male på ny, og du kan kaste deg ut i flere spennende prosjekter.

Da var det fixet.

 

Se også fix det selv-filmene maling av vegg eller maling av veggfliser.

Pensel rengjøres under kranen for å rense av vannbasert maling

Pensel rengjøres under kranen for å rense av vannbasert maling

Se flere fix det selv-filmer