Slik maler du fliser

3-2-1-fix!

Kunne du tenke deg å gi flisene dine en ny look?

I fix det selv-filmen viser vi deg hvordan du enkelt og billig kan gi flisene dine nytt liv med en omgang maling*. Så har du f.eks. fliser på kjøkkenet eller vaskerommet, kan du piffe opp rommet ved å gi de gamle flisene en klatt med maling.

1: Rengjør flisene

Det er viktig å rengjøre flisene først med en svamp og litt grunnrens. Vær nøye med rengjøringen, da dette vil gi deg det beste resultatet.

Fliser rengjøres først

Fliser rengjøres først

2: Fjern kalk

Når du har rengjort flisene med grunnrens, er det viktig å fjerne kalk fra flisene. Til dette kan du bruke kalkfjerner med vann på en ren klut. Det er viktig å bruke hansker når du er i kontakt med syre.

Vær nøye med å maskere både gulv og inventar godt. Se filmen maskering før maling, hvor du får tips og triks til grundig maskering.

Fjern kalken fra flisene

Fjern kalken fra flisene

3: Maskér og start med heftgrunning

Etter maskeringen er det tid for å male med heftgrunning på flisene, så malingen fester seg. La heftgrunningen tørke i et døgns tid.

Når grunningen har tørket, skal du pusse den lett. Bruk en slipekloss og fint sandpapir og tørk til slutt av med en oppvridd klut.

Påfør heftgrunn før maling

Påfør heftgrunn før maling

4: Mal flisene

Nå er du klar for selve malearbeidet. Start med å mette rullen godt og husk å komme godt ned i mellomrommene mellom flisene. Flisene skal males i alt 2-3 ganger for at malingen dekker. La malingen tørke før du begynner å male neste strøk.

Vi anbefaler at du maler små områder med fliser om gangen for å oppnå det beste resultatet.

Nå har du enkelt og billig gitt flisene nytt liv.

Da var det fixet.


*Malingen som brukes her (kjøkken/bad) er egnet til områder hvor det ikke er direkte kontakt med vann.

Påfør maling på den tørre heftegrunningen

Påfør maling på den tørre heftegrunningen

Se flere fix det selv-filmer