Plantebord & høybed


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Flotte plantebord og høybed til lave priser

Drømmer du om en hage full av fargerike blomster og flotte blomsterbed som bugner over av velduftende planter? Eller ønsker du en stemningsfull terrasse med grønne planter, urter og dekorative blomster? Da kan et høybed være løsningen for deg.

Høybed egner seg både til frodige hager med fargerike blomster, og til den enkle og stilrene hagen med strammere linjer. Ikke minst passer de godt inn på terrassen, hvor de kan være med på å skape et hyggelig og frodig miljø.
 
Så om du er i gang med å gjøre klar hagen eller terrassen, kan du få masse inspirasjon her på siden. Her kan du finne hele vårt sortiment av plantebord, høybed, plantekasser, pallekarmer og annet tilbehør til hagen.

Høybed – en flott og klassisk løsning til de fleste hager

Høybed, også kalt plantekasser, har lenge vært utbredt i norske hager, og blir mer populært for hvert år som går. En av grunnene til dette er at et høybed kan brukes til både blomster, planter, grønnsaker og urter. I tillegg er opphøyde blomsterbed flotte å se på, og passer til alle typer hager – både de frodige, blomstrende hagene, og hagene med et mer minimalistisk uttrykk.

Høybed er også praktiske ved at de kan stables, slik at du selv kan bestemme hvor høye de skal være. På denne måten kan du også bruke hevede bed i et mindre drivhus, hvor det kanskje ikke er så mye plass, og du blir nødt til å utnytte høyden. Disse bedene gir deg god oversikt over plantene dine, og du kan enkelt beskjære dem i en komfortabel arbeidsstilling.

De egner seg ikke bare i store hager med masse plass – faktisk er de også en praktisk løsning for deg som bor i en leilighet, og gjerne vil ha muligheten til å dyrke egne grønnsaker og urter på balkongen. For å gi avlingene dine de beste vilkårene for å trives i et hevet bed på balkongen, kan du investere i et minidrivhus som kan plasseres oppå bedet. På denne måten gir du grønnsakene og urtene dine de aller beste forutsetningene for å vokse i le av vind og regn, samtidig som du utnytter solstrålene best mulig. 

I jem & fix sitt utvalg av opphøyde blomsterbed finner du blant annet høybed i ulike materialer og størrelser. Vi har også flere versjoner av minidrivhuset, som gir deg mange muligheter til å bli selvforsynt med grønnsaker og urter.
Vi har mange ulike løsninger for din hage, terrasse og balkong, og på denne siden finner du flere ulike versjoner av opphøyde bed, plantebord og minidrivhus. Hevede bed finnes i mange forskjellige modeller, og hos oss kan du få både opphøyde trebed og vedlikeholdsfrie bed i galvanisert og pulverlakkert stål. Her kan du også finne plantekasser og opphøyde bed på hjul som er enkle å transportere og flytte rundt i hagen, selv når de er fylt med jord og planter. En plantekasse på hjul er spesielt praktisk for planter som ikke tåler for mye direkte sol og som raskt må kunne flyttes inn i skyggen når solen står på sitt høyeste.

Et plantebord sørger for bedre arbeidsstilling til hagearbeidet

Hagearbeid kan være fysisk anstrengende, og har kanskje selv opplevd å få vondt i ryggen etter en lang dag med såing, flytting av blomster og annet hagearbeid. Kanskje har du også merket at en dag ute i hagen kan gå hardt utover knærne dine. Mye av hagearbeidet preges av nettopp dårlige arbeidsstillinger. Her kan et plantebord og høybed være en godt alternativ, hvis du ønsker å ta deg god tid på hagearbeidet, uten å få fysiske plager som ryggsmerter eller vonde knær. Med et plantebord får du plantene opp i en god arbeidshøyde, hvilket kan lette arbeidet når det skal plantes i krukker eller plantekasser.

På denne siden finner du blant annet et svart plantebord i tre med en praktisk metallplate. Plantebord er både dekorative når de fylles med blomster i små krukker, og er praktiske å stå og arbeide ved når du skal plante om. Det kan også brukes innendørs, hvor det både får et estetisk og et praktisk formål. Finn et plantebord som passer til hagen din og dine behov her på siden – og det til markedets laveste priser!

4 enkle huskeregler når du skal plante i høybed

Før du går i gang med å plante blomster, urter og grønnsaker i ditt nye høybed, er det et par ting du kan huske på:

  1. Tenker du å plassere høybedet på gresset, er det en lurt å først fjerne gresset før du legger jord i høybedsrammen.
  2. Bruk deretter en innleggspose for å beskytte treet i rammen mot fukt. 
  3. Husk at jorden kommer til å synke litt sammen når du fyller opp høybedet ditt. Fyll derfor rikelig med jord i rammen. 
  4. Porøs jord som lett kan graves i med fingrene, er et godt valg. Du kan også med fordel blande i litt kompost i jorden en gang i året, så jorden får tilført næring. Plantene og grønnsakene vil nemlig trekke næringen ut av jorden, og derfor er det nødvendig å spe på med kompost eller økologisk gjødsel. 

Et høybed er ellers også praktisk for deg som ønsker at året hadde flere sommermåneder: Med et høybed forlenger du nemlig sesongen. Jorden i et høybed blir raskere varm og tørr etter en lang vinter, og derfor kan du begynne å så frø tidligere enn om du dyrker rett i jorden.

Finn alt du trenger til hagen hos jem & fix

Om du leter etter en dekorativ, praktisk og ergonomisk løsning som kan brukes både i hagen, på terrassen og balkongen, er et høybed eller en plantekasse et svært godt valg. Hos jem & fix kan du også finne et stort utvalg av hageredskaper, blomsterkasser, krukker og tilbehør til hagen – og alt får du selvfølgelig til lavpris. Utforsk gjerne utvalget vårt av billige planter og blomster også. 

Ta turen innom din lokale jem & fix-butikk, eller se nærmere her på siden og bli inspirert.