Fugesand 15 kg

Varenr.: 9047515

59,00/stk
  • Fugesand
  • Farge: Grå
  • 0-2 mm
  • 15 kg

Fugesand 0-2 mm 15 kg

Fugesand brukes ved legging av belegningsstein for å gi stein og fliser stabilitet. Når man legger belegningsstein og fliser er det viktig å gjøre alle steg nøye fra starten av. Da er du sikrere på å få et fint og holdbart resultat, og en stabil grunn som ikke krever mye vedlikehold i etterkant.

Fremgangsmåte med fugesand

Når du legger belegningsstein, bør du alltid starte med å markere ut overflaten der steinene skal legges for å få oversikt. Deretter skal overflaten graves og dekkes med duk for å hindre ugress og dyr i å komme opp gjennom steinene. Videre skal overflaten fylles med grus i forskjellige lag før steinene settes på plass. Det er viktig å ikke legge steinene for tett, men la det være et lite mellomrom mellom dem for å gi plass til fugesanden som til slutt brukes for å bringe stabilitet til den asfalterte overflaten og feste steinene.

Fugesanden bør helles over steinene og børstes ut for å få en jevn spredning over hele overflaten. Vann deretter lett over den sandstrødde overflaten for å få det presset inn i sprekkene. Hell deretter på ekstra sand for å fylle ut hullene. Fugesand er en sand som er spesielt tilpasset for enkelt å legge seg ned mellom flisene. Den holder steinene på plass og gjør overflaten stabil.

Nøye forberedelse og etterbehandling er det viktigste for at den asfalterte oppkjørselen, terrassen eller gangstien skal få et resultat som er både jevnt og stabilt. Hvis du har gjort alle trinnene nøye fra begynnelsen, krever ikke belegningsstein mye vedlikehold. Det er vanligvis nok å børste av steinene om nødvendig for å holde en ren og ryddig overflate. Imidlertid kan det være nødvendig å fylle med fugesand av og til, hvis du merker at sprekker blir større, eller at en sten sitter løs. Hell på, børst, vann, hell på og børst igjen for å holde overflaten stabil og stilig. 

Fugesanden er gråfarget og selges i 15 kg sekker. 

Boke.jpg