Økologiske frø


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Økologiske frø til hagen>

Ønsker du å dyrke grønnsaker, urter og blomster økologisk? Da finner du her i jem & fix mange forskjellige frø for økologisk dyrking. Frøene er merket med det svenske KRAV-merket og EUs økologiske logo, noe som betyr at frøposene er godkjent for økologisk dyrking.

Les her og la deg inspirere av hva som er mulig i hagen.

 

Det svenske KRAV-merket

Alle våre organiske frø er merket med det svenske KRAV-merket. KRAV er en privat merkeordning i Sverige, der har myndighet til å kontrollere og sertifisere økologisk produksjon. Medlemmene av merkeordningen overvåkes fortsatt uavhengig, og et stort antall store matvarefirmaer er inkludert i KRAV-merkingen. De deltakende produsentene produserer økologisk mat med spesielle krav til dyrevelferd, helse, sosialt ansvar og klimapåvirkning. Dette betyr at hvis tekstiler er merket med KRAV, dyrkes bomullet økologisk.

KRAV-merket brukes også på frøene vi har i serien, og dette er din garanti for at frøene er organiske og kan brukes til økologisk dyrking.

 

EUs miljømerking

I tillegg til at de økologiske frøene er merket med KRAV-merket, har de også EUs økologiske merke, som er kjent på bladet på den grønne bakgrunnen. Det finnes på produkter som er kontrollert i samsvar med retningslinjene i EUs økologiforskrift. Etiketten inneholder noen minimumskrav, og deretter kan de enkelte landene legge til andre krav til sin egen økologiske merking. Siden 2010 har det vært obligatorisk å bruke EUs økologiske merke på økologisk mat ferdigpakket i EU. Det skal gjøre det lettere for forbrukere i hele EU å finne økologiske produkter.

 

Økologiske frø til blomster, grønnsaker og urter

Både KRAV-merket og EUs økologiske merke viser således hvilke frø som er økologiske og kan brukes til økologisk dyrking. I jem & fix har vi økologiske frø til både blomster, grønnsaker og urter, akkurat som du også finner økologisk jord du kan dyrke dem i. Ettersom det blir mer og mer populært å bruke økologiske frø, utvides også sortimentet. I utgangspunktet er mange av de populære grønnsaker, blomster og urter tilgjengelig i en økologisk sort. Det er grønnsaker som agurk, karse, tomat, erter og gulrøtter du kan finne til den økologiske hagen, mens vi har dill, basilikum og oregano som økologiske urter for å nevne noe.

I tillegg har vi også forskjellige økologiske blomsterfrø som solsikke, brønnkarse og kornblomst. Med dette utvalget av frø for hele hagen kan du komme godt i gang med økologisk dyrking. Hvis du vil ha et bredere utvalg, har vi også våre vanlige frø, der det er flere sorter og varianter å velge mellom, og deretter utvides det økologiske sortimentet kontinuerlig. Du finner også økologiske planteposer i jem & fix, som er ideelle for de økologiske frøene. I likhet med vanlige frø er det også en forskjell i hvordan de økologiske skal dyrkes. Noen forspirer, mens andre såes direkte i vekstområdet. Hvis du trenger redskaper til forspiring, har vi selvfølgelig også det på jem & fix, og så er det bare å ta på hagehanskene og komme i gang med å etablere kjøkkenhagen din.