Gressklippere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Gressklippere til små og store plener

En flott og velstelt plen må slås regelmessig, og det krever en god og stabil gressklipper i ordentlig kvalitet. I jem & fix har vi et stort utvalg av billige gressklippere i mange utgaver, så om du har en stor eller en liten plen har vi en gressklipper som passer deg og din hage. Dessuten finner du også et stort utvalg av tilbehør til gressklipperen din, samt motorolje og pleiemidler slik at du kan vedlikeholde gressklipperen så godt som mulig, slik at den kan klare gressklippingen i mange sesonger framover.

Hva slags gressklipper bør du velge?

Skal du skifte ut den gamle gressklipperen med en ny en er det noen vurderinger du med fordel bør gjøre før du kjøper. Valget av gressklipper er selvfølgelig avhengig av størrelsen og utformingen av gressplenen samt hvor mye du satser på å ha en knivskarp og velstelt plen. Har du en stor gressplen, er det åpenbart best å slå den med en elektrisk eller en selvgående gressklipper, mens for en mindre plen kan være nok med en god, gammeldags gressklipper, nemlig den klassiske hånddrevne klipperen. Fordelene av en håndgressklipper er mange for eksempel tar den bare begrenset plass i redskapsskuret, så hvis hageredskapene dine slåss om plassen i skjulet en håndgressklipper et godt valg. I tillegg gir håndgressklipper faktisk et penere og jevnere resultat enn mange elektriske og motoriserte gressklippere. Og så er den i tillegg miljøvennlig og støysvak. I tillegg håndgressklipperen rask og enkel å finne fram, og det er derfor det kan ofte virke mindre uoverskuelig å gå i gang med å fikse plenen, hvis du kan nøye deg med å bruke håndgressklipperen og ikke må ha fram den store hagetraktoren ut av redskapskuret.

For en større gressplen kan det fort bli en uoverskuelig og fysisk krevende oppgave, hvis du bare har en håndgressklipper til rådighet. Her vil en robotgressklipper eller en selvgående, bensindrevet gressklipper være et godt valg. En selvgående gressklipper er spesielt egnet for større gressarealer og plener, der det er også busker og trær, fordi den er noe lettere å manøvrere rundt på en kupert eller ujevn plenen med mange hindringer. Spesielt hvis det er et stort fall på plenen, vil du være glad for en selvgående gressklipper som trekker seg opp bakken, akkurat som den holder igjen på vei ned. Det krever imidlertid litt mer behendighet når du skal styre den rundt på plenen, som det også krever litt mer omsorg i form av stell og vedlikehold.

Hva skal gjøres med gresset?

Det er ikke bare gressplenens størrelse som har betydning for hva slags gressklipper du bør velge. Det vil også avhenge av hva du vil skal skje senere med gresset, og om du gidder å bruke tid på å rake det sammen. På de tradisjonelle gressklipperne blir gresset samlet i en container på selve gressklipperen, og denne må selvsagt tømmes en gang i mellom. Men i dag får du gressklippere med både side- og bakutkast. Det vil si at det avklipte gresset blir kastet ut, mens du er i ferd med å slå plenen, og det avklipte gresset kan deretter rakes sammen. Noen gressklippere har også det såkalte bioklippsystemet, der gresset blir klippet så fint at det ikke er behov for å rake det sammen senere du bare lar det bli liggende i plenen der det vil fungere som en slags naturlige gjødsel som hjelper gresset til å vokse litt raskere. Hvis du er typen som slår plenen mer enn en gang i uken, anbefales det å velge en gressklipper med enten bioklipp eller oppsamler. Oppsamleren kan nemlig raskt bli tett hvis den blir fylt med langt gresset, og det kan være plagsomt og tidkrevende å få tømt en beholder med lange, sammenfiltrede dusker med gress. Det er derfor en gressklipper med utkast er mest egnet til plener som ikke blir slått så ofte. Så har du en hytte med en stor plen hvor det kanskje kan gå et par måneder mellom gressklipperundene, er en maskin med side- eller bakutkast det mest hensiktsmessige alternativet. Her trenger du bare å huske å rake gresset etterpå. Uansett hva du ønsker å gjøre med det avklipte gresset, finner du i jem & fix en gressklipper som kan dekke dine behov: Vi har både gressklippere med bioklipp og oppsamlere og gressklippere med side- og bakutkast.

Tips for klipping og pleie av gressklippere

Før du finner fram gressklipperen eller håndgressklipperen fra hageskuret, bør du være oppmerksom på at du oppnår det beste og fineste resultatet hvis du slår plenen i tørt vær. Samtidig er ikke regnvær bra for gressklipper, så det er bare gode grunner til å slå plenen i godt vær. I tillegg bør du huske at du, som en generell regel ikke bør klippe gresset mer enn det er minst 4 cm igjen. Hvor ofte du slår plenen er selvfølgelig opp til deg, og det kan være et spørsmål om smak hvor trimmet en plen skal se ut. Men vil du ha en flott og presentabel plen, anbefales det å slå en gang i uken gjennom hele vekstsesongen, noe som vanligvis betyr fra begynnelsen av våren i slutten av mars til etter slutten av høsten i slutten av oktober. For å få det peneste og mest velstelte utseendet anbefales også klippe kantene på plenen med en kanttrimmer. Det sies også at jo større plenen er desto større kuttebredde bør gressklipperen ha. På måten trenger det ikke å ta halv dag å klippe gresset.

Like trist og kjedelig som det kan være å slå gress, like irriterende og frustrerende er det når gressklipperen ikke fungerer. Derfor kan du med fordel bruke litt tid og innsats på å holde den godt vedlike slik at du sikrer deg mot at den en dag plutselig ikke vil starte. Derfor gjelder det for den bensindrevne gressklipperen - at det må smøres og har skifte motorolje regelmessig, og minst på begynnelsen og slutten av sesongen og også gjerne en gang midt i sesongen. Her er det best å bruke en motorolje av god kvalitet. I tillegg er det anbefalt å rengjøre luftfilteret hvert år så vel som å fjerne rester av gress, jord og skitt på jevnlig basis. Dette gjøres enkelt med en stive børste og litt såpe og vann. Det er selvsagt også viktig å holde bladene skarpe &ndash ellers blir maskinen fort sliten, og gressklippingen tar unødvendig lang tid. Så sjekk knivene og bladene med jevne mellomrom, og slip dem hvis de blir sløve. Du kan også trygt gi gressklipperen litt rustbeskytter før du sender den om vinteropplag. Og så må gressklipperen selvfølgelig alltid oppbevares tørt under tak helst i et hage- eller redskapsskur, hvor det kan være skjermet fra vind, regn, snø og blader. Husk alltid å oppdatere deg med gressklipperens behov og krav til vedlikehold som du kan lese i håndboken som følger med når du kjøper den. Du kan også gjøre deg selv en tjeneste og gi gressklipperen en rask sjekk hver vår og høst, så du er sikker på at den er klar for den kommende sesongen. Hvis du ikke så teknisk anlagt kan det godt betal seg å investere i en sjekk hos et serviceverksted. Den tid og omsorgen du gir gressklipperen er smart på lang sikt: det begrenser slitasje, forlenger livet, og reduserer bensinforbruket. Og til slutt kan det bety at du kan bruke gressklipperen enda en sesong, i stedet å bruke penger på en ny.

I jem & fix har vi et stort utvalg av gressklippere, og selvfølgelig du finner også alt tilbehør som skal til for å få det optimale ut av den. Se utvalget her på siden, og finn nøyaktig den gressklipperen som best passer til din hage og dine behov.