Gjerder


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Gjerder til hagen>

Et gjerde for hagen kan være en god idé av mange forskjellige grunner. Det er praktisk når det gjelder inngjerdet området og kan for eksempel holde hunden innenfor hagenrammeverket , men det kan også bidra til å skape ly, lage koselige kroker og brukes dekorativt. Hagegjerder kan derfor ha mange funksjoner, og det rette hagegjerdet er også hyggelig å se på. Det handler bare om å velge gjerdet som passer best til hagen og hjemmet ditt.

Gjerder er et godt alternativ til en hekk, spesielt i nybygde områder hvor det vil ta mange år før hekken har vokst seg stor. Her kan det gi privatliv og ly for å sette opp et gjerde i stedet for eller med en hekk. På jem & fix har vi et bredt utvalg av gjerder for hagen, akkurat som du også finner gjerdestolper og stolperfor å sette opp gjerdet. Lær mer om utvalget her, slik at du kan komme i gang med å sette opp gjerder i hagen.

Dekorer med hagegjerde

Det er mange grunner til å sette et gjerde opp i hagen, og det kan brukes på mange forskjellige måter. Et gjerde kan brukes i myser for å skjerme mot naboen, det kan gi ly og koselige kriker, holde dyr og barn inne og mange andre ting. Derfor velger mange en gjerdeløsning i hagen. Det finnes forskjellige typer gjerder i vårt utvalg: 

  • Gjerdet
  • Plankearbeid
  • System gjerde
  • Trådnetting gjerde

Stakittgjerde eller hagegjerde, som vi også kaller det, er et lavt gjerde. Den brukes vanligvis til å sette opp i hagen, hvor du ikke vil ha et karakteristisk gjerde, men fortsatt ønsker å ramme området. Den kan også brukes andre steder i hagen, hvor du også ønsker å ramme et område uten å få et altfor karakteristisk gjerde. 

Plankearbeidet er det høye gjerdet, som kan brukes som et gjerde eller ly gjerde. Det skjuler og skjermer godt, men er også tilgjengelig i design som er åpne på toppen, slik at det ikke blir for massivt å se på. Det kan også være willow wicker te, som har et rustikt utseende og skaper lite liv. 

Systemgjerder er gjerder hvor du kan velge mellom forskjellige moduler, slik at du kan få en unik gjerdeløsning. På jem & fix er vårt utvalg av systemgjerder ikke stort, men det er fortsatt eksempler i rekkevidden av systemgjerder.

Trådnetting gjerder er egnet for å holde dyr inne, og det er enkelt og raskt å sette opp. Det er veldig åpent og diskret å se på, og det krever ikke vedlikehold. På jem & fix finner du både galvaniserte gjerder samt trådgjerder i svart og grønt. 

Ly gjerde for terrassen eller koselig krok

Det er fint å være ute om våren og sommersolen, men en vind kan raskt gjøre det ellers varme været til en kald nytelse. Her kan et lygjerde bidra til å beskytte vinden og sørge for at du vil holde deg ute litt mer. Samtidig beskytter et lygjerde også fra nysgjerrige blink - det kan være en fordel i nybygde områder hvor hekken ikke har vokst stort ennå, eller hvis du vil ha en åpen hage, men vil ha litt privatliv på terrassen.

Ly gjerder vil vanligvis være de litt større planker som er satt opp. Men du kan også velge noen mindre gjerder. Det kan også være en planteboks med trellises, slik at du også får noen blomster og planter på terrassen. De kan også flyttes slik at du kan ly hvor du vil.

I tillegg til skjerming gjerder, kan det også bidra til å skape en koselig krok i hagen eller på terrassen. Et terrassegjerde langs fliskanten lar deg sette en salongsofa eller lignende i hjørnet, slik at du kan sitte uforstyrret og nyte været. 

Velg hagegjerdematerialet

Når du har funnet ut hva slags gjerde du vil ha i hagen, bør du også vurdere hvilket materiale det er i. Hvis du vil ha et vedlikeholdsfritt gjerde, velger du et gjerde i vedlikeholdsfrie materialer. Det kan være polyrattan, plast gjerde, metall gjerde eller kompositt gjerde. 

Hvis du velger et tregjerde, må du være forberedt på det faktum at det krever vedlikehold. Det må ha en runde med trebeskyttelse av og til for å forlenge treets levetid. På den annen side, mange liker det naturlige i å ha et tregjerde, og det er derfor et populært valg. 

Gjerdestolper for å sette opp hagegjerder

Selvfølgelig, når du har funnet riktig gjerde, må gjerdet også settes opp. Her brukes gjerdestolper eller gjerdestolper, og deretter blir gjerdet satt opp mellom stolpene. På denne siden finner du ulike tilbehør for montering av gjerdet, mens i Kategori innlegg og polakker https://www.jemogfix.dk/stolper-amp-paele/120706/ finner du gjerdestolper, postbærere og posthatter.

Vi har også laget en guide til hvordan å sette opp et gjerde. I dette eksemplet er det et ly gjerde for terrassen https://www.jemogfix.dk/fix-det-selv/fix-haven/opsaetning-af-laehegn/,men prinsippet er det samme uansett hvor du ønsker å oppføre et gjerde og hvor stort et område det skal dekke.

Bygg ditt eget gjerde

Fant du ikke et gjerde du likte, eller som passer til hagen din? Da kan du alltid bygge et gjerde selv. Velg noen planker du liker, sammen med gjerdestolper, postbærere og posthatter, og deretter kan du ta fatt på prosjektet. Du kan bygge en planke, stakittgjerde eller kanskje et flåtegjerde? Hvis du er mer inn i et åpent gjerde, kan du velge å bygge en espalier. Hvis du planter klatrere etter det, blir det en hekk, som hvert år blir mer og mer tett. Vi har laget en guide til hvordan du fikser din egen espalier med rionet https://www.jemogfix.dk/fix-det-selv/fix-haven/lav-dit-eget-espalier/.  

Kjøp hagegjerdet ditt på jem & fix

På jem & fix har vi et bredt utvalg av gjerder av forskjellige størrelser og materialer. Du vil finne alle våre gjerder på denne siden, samt materiale for montering av dem. Gjerdestolper og stolper finner du i kategorien Stolper og polakker, slik at du kan komme til mållinjen i prosjektet. 

De fleste av våre gjerder kan bare kjøpes i din lokale jem & fix butikk, men du kan se hele vårt utvalg på denne siden, slik at du vet hva du skal ha kjøpt når du kommer ned til butikken din.