Justering av skuffer

3-2-1-fix!

Har du også opplevd en skuff som er skjev, eller treskuffer som er vanskelige å åpne eller lukke?

Over tid kan en skuff begynne å henge skjevt. Og har du treskuffer, har du kanskje opplevd at de blir trege og blir vanskelige å åpne og lukke. Hvis skuffen din er skjev, kan du justere skruene på siden av skuffen. Henger treskuffen din, kan du enkelt fixe den med litt stearin. Start med å slipe skuffen med sandpapir, og smør deretter med stearin der hvor skuff og tre møter hverandre. Se fix det selv-filmen eller les mer under, og lær hvordan du får justert skuffer, som er skjeve eller henger.

1: Er skuffen skjev?

På siden av skuffen finner du to skruer. Den bakerste skruen kan brukes til å justere skuffens vertikale posisjon og den forreste skruen kan brukes til å justere skuffens horisontale posisjon.

I vårt tilfelle skal vi heve skuffen, så vi skal justere på den bakerste skruen. Finn den skrutrekkeren som passer til skruen og skru gradvis helt til skuffen er på plass.

Selv om andre skuffesystemer ser annerledes ut, er fremgangsmåten oftest den samme. 

Justering av en moderne skuff med beslag

Justering av en moderne skuff med beslag

2: Henger treskuffen din?

Hvis du har en treskuff som er treg, kan en smart løsning være å smøre den med stearin. Her tar du kun skuffen ut og sliper med litt sandpapir.

Påfør deretter stearin, der hvor treet møter skuffen, og så glir skuffen enkelt frem og tilbake igjen.

Da var det fixet.

Se også filmen justering av skapdører.

Justering av treskuff

Justering av treskuff

Se flere fix det selv-filmer