Bålpanner & tilbehør


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Bålpanne - lag en trygg bålplass i hagen

Leter du etter et koselig og spennende alternativ til den klassiske kull- eller gassgrillen, er en bålpanne kanskje noe for deg. Med en bålpanne kan du lage den perfekte bålplassen på ditt favorittsted i hagen eller på terrassen, og den passer like godt hjemme som på hytta. Lag hverdagsmiddagen ute på bålpannen, eller grill marshmallows, kanelsnurrer eller det klassiske pinnebrødet for å få en smak av friluftslivet når du selv ønsker. En bålpanne kan skape unike opplevelser sommer som vinter, enten man ønsker å bruke mer tid utendørs til matlaging, hygge ved åpne flammer, eller begge deler.

En bålpanne kan gjerne brukes som midtpunktet for en bålplass, eller du kan velge å flytte bålpannen på terrassen, på plenen eller andre steder i hagen. Hos jem & fix finner du både bålpanner og en rekke tilbehør, slik at du kan komme i gang med bålhyggen og forlenge utesesongen til lavpris.

Bålpanne eller bålplass?

Lurer du også på hva forskjellen er? En bålplass er et bestemt sted i hagen hvor det er plass til å lage et bål. Kanskje har du en benk eller noe annet å sitte på slik at familie og venner kan samles ved bålet, enten det er for å få kjenne på varmen fra flammene en kjølig høstkveld, lage mat, eller for å skape den optimale turstemningen med allsang og gitar på kvelden. Til forskjell fra en bålplass kan en bålpanne flyttes rundt, og plasseres der du selv ønsker. Bålpannen kan også settes på bålplassen i stedet for å lage et tradisjonelt bål på bakken.

Med en bålpanne har du også du mer kontroll over bålet sammenlignet med et tradisjonelt bål. Det blir også mindre å rydde opp etterpå. Ettersom en bålpanne er hevet over bakken, reduseres faren for at barn og dyr tråkker på det varme bålet, og kan derfor være et tryggere alternativ i hagen.

Men det ene utelukker absolutt ikke det andre, og du kan enkelt kombinere fordelene med både bålpanne og bålplass ved å lage en bålplass med en bålpanne i midten.

Dersom du ønsker å finne ut hvordan du kan bygge ditt eget bålsted, kan du sjekke ut videoen som viser deg hvordan du steg for steg bygger en fin og trygg bålplass.

Trygg plassering av bålpannen og bålplassen

Som nevnt har du muligheten til å plassere bålpannen der du selv vil i hagen. Bålplassen må derimot ha en fast plassering, så vurder hvor i hagen et bålsted egner seg best, både med tanke på sikkerhet, og naturligvis også hvor i hagen det er hyggeligst å sitte. Husk imidlertid alltid å bruke sunn fornuft før du tenner på kullet eller vedkubbene. 

Sjekk gjerne reglene for bål og bålplasser på forhånd. Hver kommune har sine vedtekter om når og hvor det er tillatt med åpen ild, dette gjelder også på privat eiendom. En bålpanne bør stå på et fast og stabilt underlag, gjerne av stein eller annet brannsikkert materiale, med god avstand til husvegger, nabohus, trær, busker og andre brennbare materialer. Fordelen med en bålpanne er at ildstedet flyttes opp fra bakken, og vil dermed være noe tryggere enn et vanlig bål som plasseres på bakken. Når man tenner opp et bål eller en grill er man selv ansvarlig for at dette foregår på en trygg måte, og at bålet slukkes helt når man er ferdig for kvelden.

Når du har funnet rett sted til bålplassen, må du også finne rett bålpanne. Størrelse, valg av materiale, og om du trenger tilbehør til bålpannen, er verdt å vurdere. Her er en kort guide til hva du kan vurdere.

Stor bålpanne i hagen

Trenger du en stor bålpanne i hagen med plass til at hele familien kan grille pølser, eller kanskje lage en smakfull bålpannepizza? Eller holder det med en mindre bålpanne som passer til to personer som ønsker å nyte bålet og varmen? Bålpanner finnes i mange forskjellige størrelser, men hvor mange som skal være rundt bålet, og størrelsen på uteområdet du har tid rådighet, kan være avgjørende for valget.

Bålpanner med rist

En bålpanne med rist er et virkelig godt valg hvis du planlegger å lage mye mat på bålet. Med en rist blir bålpannen umiddelbart et godt alternativ til en vanlig grill, og bålet blir en forlengelse som bringer kjøkkenet ut. Bålpanner med rist kan kjøpes som et sett hvor bålpanne, rist og stativ er inkludert.

Bålpanne på stativ?

Utformingen av bålpannen er ikke uten betydning. For å få mest glede av din nye bålpanne gjelder det å velge en bålpanne som passer ditt behov. Bålpanner fås med rammer, stativ eller sokler i en eller annen form, slik at pannen ikke vipper. Les mer om de forskjellige typene her:

  • Bålpanne som står på en ramme eller et stativ som plasseres under pannen
  • Bålpanne som henger på et stativ gir også mange muligheter. Stativet kan holde både bålpanne og rist, og fås med forskjellige muligheter for å kontrollere varme og høyde, samt rotasjon av rist og annet tilbehør

Bålpanne i støpejern

Bålpanner kan være laget av mange materialer, men bålpanner av støpejern er blant de mest populære. Støpejern er et tungt materiale som står stabilt selv i kraftig vind. I tillegg er støpejern lett å vedlikeholde og får en fin patina med årene.

Bålpanner er også tilgjengelige i andre materialer som for eksempel stål eller smijern.

Tilbehør til bålpanner

De siste årene har matlaging på bål blitt mer populært, og derfor har utvalget av tilbehør også vokst. Grillspyd til pølser og pinnebrød, gryter til popcorn, jern til vafler og pannekakepanner er bare noe av tilbehøret du kan finne til ildstedet. Med riktig tilbehør blir det ikke bare morsommere å lage mat på bålet, men du vil også kanskje benytte bålpannen mer regelmessig ettersom det åpner for flere bruksmuligheter.

Kjøp bålpanne og tilbehør hos jem & fix

Du kan finne din nye bålpanne og det nødvendige tilbehøret her hos jem & fix. På denne siden kan du se vårt nåværende utvalg og kjøpe en bålpanne til lavpris, slik at du er klar til å lage bål i hagen når anledningen byr seg. Vi har også materialene du behøver for å bygge din egen bålplass. Trenger du tilbehør til bålplassen eller bålpannen, kan du finne det her på nett eller ta turen innom din nærmeste jem & fix butikk.