Hvordan setter jeg opp en hylle???

Slik setter du opp en hylle

Vil du gjerne kunne sette opp en hylle selv? Vi guider deg gjennom prosjektet og kommer med tips og triks til hva du skal være oppmerksom på for å oppnå det beste resultatet.

I filmen har vi valgt en hengende hylle med skjulte beslag, men man kan også bruke fremgangsmåten til alle typer hyller. Dog skal man være oppmerksom på at beslagene kan være forskjellige, og det skal måles forskjellig opp.

Oppmåling

Som start er det viktig å måle grundig opp, slik hyllen kan henge flott og presist. Bruk her en blyant, en målestokk og et vaterpass. Når du har bestemt deg for hvor du vil henge opp hyllen, setter du et merke på veggen med blyanten. Bruk her beslaget ditt og vaterpass, slik du vet nøyaktig hvor hullene skal være.

Sådan hænger du en hylde op - opmåling

Velg det rette bor

Før du begynner å bore, skal du identifisere hvilken type vegg du har. Dette for å finne ut hvilken type bor du skal bruke. Se også fix det selv-filmene hvordan borer jeg hull i veggen og slik bruker du en bor-/skrumaskin for flere tips og triks.

Når du skal bore, kan det være en god idé å henge opp en pose under hvor du skal lage hullet. Eller få en til å holde støvsugeren under, slik du har styr på rengjøringen fra starten.

Sette opp en hylle - velg det rette bor

Sett pluggene i hullene

Sett nå pluggene i hullene du har boret og brukt eventuelt en hammer til å slå dem helt inn til veggen – men pass på at du ikke treffer veggen.

Sådan hænger du en hylde op - put dyblerne i hullerne

Velg riktig bits

Velg den bitsen som passer til din skrue og still inn din bor-/skrumaskin til å skru.

Sådan hænger du en hylde op - vælg den rette bit

Sett opp hyllen

Fjern skruene fra pluggene og sett dem inn i hullene på hyllestøtten. Skru deretter skruene, med hyllestøtten, tilbake i pluggene.

Din hylle er nå klar, og du kan se frem til at den kan pynte hjemmet ditt.

Da var det fixet!

Sådan hænger du en hylde op - sæt hylden op