Personvernforordningen

På denne siden kan du lese om jem & fix AS sine personvernregler.

Innledning

jem & fix AS er Norges lavpris byggemarked. Vi er et dansk, familieeid selskap med norsk hovedkontor i Lysaker og butikker i Norge, Sverige og Danmark.
Vi er lovpålagt å informere deg om hvordan vi behandler og gir videre personlig informasjon. Når du som kunde hos jem & fix AS eller som en anonym bruker, besøker firmaets nettsider, samler og behandler jem & fix AS (heretter kalt "selskapet") som behandlingsansvarlig et antall personopplysninger.

Vi behandler personopplysninger med det hovedformål,

  • At vi vil være i stand til å forbedre og utvikle våre produkter og tjenester til fordel for våre kunder.
  • At du som kunde og bruker av firmaets websider har en god opplevelse og at tjenestene våre er personlig tilpasset deg.
    Detaljer følger nedenfor.

Typer av personopplysninger

Kategorier av registrerte personer og kategoriene av personopplysninger

For alle anonyme brukere:


Vi samler inn og behandler disse personlige informasjonene når du besøker selskapets nettsted:

  • Mac-adresse og andre typer ID på enheten f.eks. på nettbrett
  • Den typen enhet som brukes for å få tilgang til websiden (f.eks. nettbrett, smart enhet, PC, etc.)
  • Nettlesertype, nettleser-ID og språkinnstilling på enhet
  • Hvilket nettsted eller app som henviste deg til websiden
  • IP-adresse. Ved å bruke anonymizelp-funksjonen anonymiseres imidlertid Analytics-adressen så snart som teknisk mulig og så tidlig som mulig i innsamlingsnettverket. Den fullstendige IP-adressen skrives aldri til disken i dette tilfellet.
  • Geografisk plassering på enheten du bruker, inkludert mobile enheter (enten via IP-adresse eller GPS-koordinater fra enheten din via ditt aktive samtykke)
  • Hvilke artikler og sider du besøker, tid, varighet og antall besøk
  • Hvilke videoer du har spilt og varigheten av dem

For alle brukere som abonnerer på vårt nyhetsbrev:


I tillegg til data ovenfor, samler vi inn og behandler følgende:

  • E-post adresse

For alle som registrerer seg som kunde på nettstedet:


I tillegg til det ovennevnte, samler og behandler vi følgende:

  • Telefon
  • Navn
  • Adresse
  • Kredittkortinformasjon eller andre betalingsmidler

Formålet

For alle anonyme brukere som ikke mottar vårt nyhetsbrev eller har registrert seg som kunde i vår nettbutikk:

Vi behandler personopplysninger for disse formålene:

Personalisering

  • For å optimere brukeropplevelsen din og tilpasse den for deg, inkludert f.eks. analyse av din brukeratferd, valgt innhold, interesser og, basert på det, gi deg anbefalinger for innhold, f.eks. produkter som vi mener er relevante og interessante for deg.
  • For å tilpasse innholdet basert på din geografiske beliggenhet, f.eks. din lokale butikk for området du bor i.

Forretningsutvikling

  • Statistiske og analytiske formål slik at vi kan forbedre selskapets digitale tjenester og gjøre det enklere og bedre for våre brukere. Dette inkluderer forbedring av teknologiske løsninger og brukeropplevelsen på tvers av selskapets digitale tjenester og/eller utvikling av helt nye initiativer og tjenester.

For alle som har meldt seg på nyhetsbrevet vårt, behandler vi informasjonen din med disse tilleggsformålene:

Direkte markedsføring osv.

  • For at sende e-post nyhetsbrev med markedsføring av innhold på selskapet sitt nettsted (basert på din tillatelse der loven krever)
  • For å sende deg tilbud og anbefalinger om selskapets tilbud og aktiviteter (basert på din tillatelse, der loven krever)

Overholdelse av lovgivning og andre legitime formål

  • Overholdelse av gjeldende lovgivning (f.eks. EUR-lov om personvernforordning (GDPR) og personopplysningslov) og andre legitime formål.
  • Dokumentasjonsplikt
  • Overholdelse av grunnleggende prinsipper for behandling av personopplysninger og juridisk grunnlag for behandling
  • Implementering og vedlikehold av tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak, herunder for å sikre driftsstabilitet og våre muligheter til å forsvare våre tjenester mot eventuelle fiendtlige angrep, f.eks. hacking-angrep
  • Beskyttelse av firmaets juridiske interesser, f.eks. krenkelse av bruksrettigheter samt lovverk om f.eks. personopplysninger og immaterielle rettigheter
  • Undersøkelser om mistanke eller viten om sikkerhetsbrudd og rapportering til enkeltpersoner og myndigheter
  • Håndtering av henvendelser og klager fra registrerte og andre
  • Håndtering av inspeksjoner og henvendelser fra myndigheter
  • Tvistemål mellom registrerte og tredjeparter
  • Statistiske undersøkelser og resultater

For alle brukere som registrerer seg som kunde i vår nettbutikk (i tillegg til alle ovennevnte formål):
Vi behandler personopplysninger for disse formålene (i tillegg til ovennevnte):

Personalisering

  • For å målrette og tilpasse kommunikasjonen vår til deg

Aktiv kontakt

  • For å levere bestillingen
  • Å tilby kundeservice hvis du kontakter oss med spørsmål

Betalinger

  • For at du skal kunne betale


Det rettslige grunnlaget for innsamling og behandling av personopplysninger

For alle anonyme brukere som ikke mottar vårt nyhetsbrev:
Her er informasjon om juridiske grunnlaget for behandling av informasjonen.

  • Behandling
  • Rettslig grunnlag
  • Alle anonyme brukere

Visning av innhold mv.

Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (f) om legitime interesser, jf. Personopplysningsloven § 6.
Selskapets legitime interesser er at du kan bruke og få tilgang til det offentlige nettstedet med informasjon om våre produkter.

Personalisering

Samtykke, jf. bekjentgjørelse nr. 2011/1148 om krav til informasjon og samtykke ved lagring eller tilgang til informasjon i sluttbrukernes terminalutstyr ("Informasjonskapsel bekjentgjøringen")

Direkte markedsføring mv.

Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (f) om legitime interesser, jf. Personopplysningsloven § 6.
De legitime interessene til selskapet er at vi for eksempel kan sende deg markedsføringen og meldingene du har bedt om. via tillatelse til markedsføring via e-post, dvs. å sende deg, jf. Personvernforordningen art. 6 (1) (f), jf. Personopplysningsloven § 6 stk. 1 og markedsføringsloven § 15.

Virksomhetsutvikling

Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (f) om legitime interesser, jf. Personopplysningsloven § 6.
Selskapets legitime interesser er at vi må videreutvikle våre eksisterende produkter og se etter trender og fremtidige produkter og tjenester.

Overholdelse av lovgivning og andre legitime formål

Denne gruppen av formål er basert på lovgivning, f.eks.

  • Personvernforordningen artikkel 5 i om ansvarlighet (dokumentasjon)
  • Håndtering av sikkerhetsbrudd og rapportering til myndigheter, jf. Personvernforordningen artikkel 5 og 32-36

I tillegg er behandlingen basert på Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (f) om legitime interesser, jf. Personopplysningsloven § 6.
Firmaets legitime interesser er

  • kunne håndtere henvendelser og klager
  • kunne håndtere eiers kommersielle og forretningsmessige rettigheter


Gjennomføring av sikkerhetstiltak mv.

Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (c), jf. art. 32-36, og Personvernforordningen art. 6, stk. 1 (f) om legitime interesser, jf. Personopplysningsloven § 6.
De legitime interessene er at vi kan beskytte personopplysninger.

For alle brukere som samtykker i å motta vårt nyhetsbrev

Innhenting av samtykke til å motta vårt nyhetsbrev
Personvernforordningen artikkel 7 om vilkår for samtykke og markedsføringsloven, jf. § 15.

For kunder som registrerer seg på vår nettbutikk (i tillegg til alt det ovennevnte)

I forbindelse med at selskapet mottar bestillingen din via nettbutikken
Personvernforordningen artikkel 6 stk. 1 (a), (b), (c), (d) og (f) om vilkår for lovlig behandling av personopplysninger.


Frivillighet

Når vi samler inn personlig informasjon direkte fra deg, gir du frivillig din personlige informasjon slik at du kan få tilgang til tjenestene vi tilbyr. Du er ikke pålagt å gi oss den personlige informasjonen, men konsekvensen er at du ikke vil kunne legge inn en bestilling på vår nettbutikk og dermed ikke kan motta et antall av selskapet sine nettjenester og -produkter eller våre nyhetsbrev.


Videreformidling av personopplysninger

Selskapet videreformidler personlig informasjon til tredjepart i følgende situasjoner:

1. I forbindelse med distribusjon av vår trykte kundeavis, og i forbindelse med utbredelse av vårt nyhetsbrev, jf. Personvernforordningen artikkel 6, stk. 1 (f) og § 6 (2). 1 i Personvernloven.


Overføring av personopplysninger til behandlingsansvarlige og mottakere utenfor EU/EØS

Vi bruker leverandørene vi har vurdert best for å hjelpe oss, og noen av dem behandler personopplysninger i land utenfor EU/EØS. Det juridiske grunnlaget for våre internasjonale overføringer er EUs "Standard Contractual Clauses" for overføringer fra behandlingsansvarlige til behandlingsansvarlige i ikke-sikre land utenfor EU / EØS. Standardavtalen er tilgjengelig på forskjellige språk her, mottakers adferds kodeks eller sertifisering eller "Binding Corporate Rules" (BCR / BVR). Overføringer til USA kan også være basert på EU – US Privacy Shield.

Oppbevaringstiden

Vi lagrer personlig informasjon om deg så lenge vi trenger for å oppfylle de oppgitte formålene. Lagring er i samsvar med reglene for bokføring og begrensning av straff- og erstatningsansvar (absolutte frister), hvis relevant. Om det ikke er relevant, sletter vi den personlige informasjonen på forhånd.
Minimumsperioden for lagring etter bokføringsloven er p.t. inneværende kalenderår og 5 år.

 

Dine rettigheter

Når behandlingen av personopplysninger er basert på ditt samtykke, har du rett til å trekke tilbake samtykket uten negative konsekvenser for deg. Det påvirker imidlertid ikke behandlingen eller videreformidling av personopplysninger før tilbaketrekking av samtykke.

Du har - med lovens begrensninger - visse rettigheter, inkludert:

  • Retten til tilgang til dine personopplysninger
  • Retten til å endre uriktige personopplysninger
  • Retten til å slette personopplysninger
  • Retten til å innhente begrensede personopplysninger
  • Retten til dataportabilitet
  • Retten til å innvende mot behandling av personopplysninger, inkludert med hensyn til automatisert, individuell beslutningstaking.

Om du ønsker å utøve en eller flere av de ovennevnte rettighetene, kan du kontakte vår kundeservice (kundeservice@jemfix.com) eller vår behandlingsansvarlige på (helpdesk@jemfix.com)

Dersom du vil endre på dine innstillinger kan du besøke nettvett.no som har veiledning for de mest brukte nettleserne.

Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler (nettvett.no)

For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.

Spesielt når det gjelder innvendinger

Du har rett - av grunner som angår din spesielle situasjon - til å innvende mot behandling av personopplysninger der det rettslige grunnlaget er artikkel 6 stk. 1 (e) eller (f), herunder profilering basert på disse bestemmelsene. Selskapet kan da ikke lenger behandle personopplysningene med mindre selskapet viser til legitime grunner for behandlingen som går foran dine interesser, rettigheter og friheter, eller behandlingen er nødvendig for å etablere, hevde eller forsvare juridiske krav.
Hvis personopplysninger behandles for direkte markedsføringsformål, har du når som helst rett til å innvende mot behandlingen av dine personopplysninger for slik markedsføring, inkludert innvendinger mot profilering, i den grad det gjelder direkte markedsføring. Hvis du motsetter deg å behandle for direkte markedsføringsformål, er det ikke sikkert at personopplysninger behandles lenger for dette formålet.

Kontakt

Om du har spørsmål angående behandlingen av personopplysningene dine eller utnyttelsen av dine rettigheter, er du velkommen til å kontakte jem & fix AS sin kundeservice på følgende måter:

Tlf. kundeservice: 408 11 998
kundeservice@jemfix.com

jem & fix AS
Lysaker Torg 8
Postboks 285
1366 Lysaker
Norge