Ventilator


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Få frisk luft med en vifte

På de varme sommerdagene der luften står stille, og du trenger å kjøle deg, vil du bli glad for en god og effektiv vifte. En vifte som får den tunge, varme luften i bevegelse slik den forsvinner og erstattes av en kjøligere luft. Det gir følelsen av det blåser, og det blir mere enkel å takle de varme dagene.

Ventilatorer og blåsere kalles for vifter når de har blader som roterer og blåser luft rundt.
 

Fordeler ved en vifte

Den største fordelen med en vifte er at den gir et bedre inneklima. Som med all annen ventilasjon, brukes den til å fjerne dårlig luft og erstatte den med frisk luft. Det er naturlig ventilasjon der du åpner dører og vinduer for å få frisk luft inn, men på varme dager er det ikke nok å få frisk luft. Her må du ty til den mekaniske ventilering som vifter og blåsere tilhører.

Ved å slå på en vifte, blir luften fordelt og erstattet av en frisk og kjølig bris, akkurat som ved ventilering. Og det er derfor vifter er så populære og nesten uunnværlige i en varm sommer. Men vifter kan faktisk brukes året rundt for å skape et bedre inneklima på steder der det kan være vanskelig å lufte.
 

Velg riktig vifte

Når du skal kjøpe ny vifte, bør du vurdere hvor du skal plassere den. Det er forskjellige modeller, og hvilken du bør velge avhenger av hvor den skal stå og hvor mye plass du har.

Her kan du lese mer om de forskjellige modellene:
  • Gulvvifte

Gulvvifter er plassert på gulvet og er enkle å flytte rundt fra rom til rom. De krever ikke et bord for å stå på og kan derfor lett brukes mange steder. Gulvvifter brukes også i forteltet til campingvogna, for eksempel hvis det trengs litt frisk luft. De er bra for å gi frisk luft i hele rommet i stedet for lokalt som bordvifte.
  • Bord-vifte

Bordvifter er det riktige valget på kontoret der du vil ha frisk luft ved dataen. Her kan den stå og blåse frisk luft mens du jobber. Selvfølgelig kan den også brukes i hjemmet, der den største fordelen med en bordvifte er størrelsen. Den tar mindre plass enn gulvviften, men det krever et sted å plassere den.
  • Tårnvifte / søylevifte

Tårnvifter eller søylevifter er en mer kompakt versjon av gulvviften. De er uten de klassiske roterende bladene, men har en viftesøyle med lameller som løper rundt søylen. Den er derfor mer diskret enn gulvviften og ofte også finere i designen. Flere tårn- og søylevifter har også en funksjon for oppvarming, slik at du også kan glede deg over den på de kalde dagene.
  • USB-vifter og små vifter

En vifte til mobiltelefonen eller en mini-vifte til bordet. Det er flere av disse små, praktiske viftene som enkelt kan tas med og gi luft når du trenger det. Noen er batteridrevne, mens andre drives via USB-stikket og er derfor enkle å ta med seg på datamaskinen.
 

Hva skal viften kunne gjøre?

Viften må selvfølgelig kunne blåse den friske luften rundt, men hvilke andre funksjoner må den ha? For eksempel kan du få en vifte med en fjernkontroll, slik at du enkelt kan kontrollere den på avstand, men ellers er det verdt å undersøke om viften kan dreie eller oscillere, som det heter. Dette betyr at den kan dreie fra side til side og dermed fordele luften bedre.

I tillegg er vifter tilgjengelige med muligheten til å stille inn hastigheten. Det er fint å kunne tilpasse seg så det ikke bare blåser kraftig når du bare vil ha litt ventilasjon.
 

Vurder en varmepumpe

Hvis du trenger en mer permanent løsning for å få et bedre inneklima, kan du overveie om en av varmepumpene våre. De kan brukes til både oppvarming og avkjøling, og er derfor ideelle for å skape et godt inneklima for eksempel på hytten eller andre steder uten god ventilasjon. Du finner varmepumpene her.
 

Kjøp billige vifter på jem & fix

Hos jem & fix finner du et bredt utvalg av vifter, men du må være rask når sommeren er over oss, for de er populære å ha både hjemme og på jobb. Det er ikke noe bedre enn en kjølig bris på de varme dagene. Du finner utvalget vårt her på siden eller besøk din lokale jem & fix for å kjøpe en vifte i dag.