Valg av maling, pensler og maleruller???

Slik velger du pensler, maleruller og maling

Du har sikkert forsøkt å stå i malingsavdelingen og sett ut som et stort spørsmålstegn. Det kan være overveldende med de mange forskjellige malingstypene, og så mange forskjellige typer pensler og maleruller. Hva skal man velge? Det er derfor godt å være forberedt før du går inn i butikken.

Å finne de riktige produktene til sitt malingsprosjekt er viktig. I vår fix det selv-film og med denne guiden, hjelper vi deg med å få styr på det du skal være oppmerksom på før du begynner å male.

Hva betyr glans?

La oss starte med malingen, og hva glans betyr. Utover farge og tone fås malingen også i ulik GLANS. Glansnummeret finner du på alle bøtter maling.

Kort fortalt beskriver det hvor skinnende og vaskbar malingen din er. Jo høyere nummeret er, jo mer skinnende og vannavvisende vil malingen være.

Hvis du skal bruke malingen til f.eks. kjøkkenet eller på badet, kan det være en god idé å bruke glans 20 eller 40, mens det i stuen eller på soverommet holder å bruke glans 5 eller 10. Men valg av glans avhenger også av smak, og hva du foretrekker.

Valg af maling, pensler og malerruller - glans

Hvilke pensler og maleruller?

Det finnes mange forskjellige pensler og maleruller. Det er individuelt hva som er det beste valget, men vi har et par tips til deg her:

Maleruller

Ruller brukes ofte til større overflater, mens pensler ofte brukes til hjørner og kanter som kan være vanskelig å komme til med en malerulle.

Rullen er den delen av malerullen som skal velges med omhu i forhold til hvilket prosjekt du har. Generelt er det sånn at en kort og lodden malerull er til glatte underlag, mens det til ru underlag skal brukes en lang og lodden rull. Hvis ikke dekker ikke malingen.

Valg af maling, pensler og malerruller - malerruller

Pensler

Pensler fås i mange forskjellige varianter, og her er det viktig å vurdere om en liten rund pensel, eller en pensel med langt skaft og vinkel er det riktige valget for deg og ditt prosjekt.

Kvaliteten av pensler og ruller har stor innflytelse på resultatet. Valget henger naturligvis også sammen med budsjettet ditt. Hvis du f.eks. er i gang med et større prosjekt, kan det være en fordel å velge pensler som enkelt kan rengjøres og brukes igjen.

Dann deg først et overblikk over hvilke behov du har – og så er du klar til å gå på jakt etter pensler, ruller og maling som passer ditt prosjekt.

Da var det fixet!

Valg af maling, pensler og malerruller - pensler