Maling av fliser???

Slik maler du flisene dine

Kunne du tenke deg å gi flisene dine et nytt uttrykk?

I fix det selv-filmen viser vi deg hvordan du enkelt og billig kan gi flisene nytt liv med en omgang maling*. Har du f.eks. fliser på kjøkkenet eller i vaskerommet, kan du piffe opp rommet ved å gi flisene en klatt med ny maling.

Rengjør flisene

Det er viktig å rengjøre flisene først med en svamp og litt grunnrens. Vær nøye med rengjøringen, da vil du oppnå det beste resultatet.

Sådan maler du dine fliser - rengør fliserne

Fjern kalk

Når du har rengjort flisene med grunnrens, er det viktig å fjerne kalk fra flisene. Til dette kan du bruke kalkfjerner med vann på en ren klut. Det er viktig å bruke hansker når du er i kontakt med syre.

Vær oppmerksom på å få dekket til både gulv og inventar godt. Se filmen maskering før malerarbeidet, hvor vi gir tips og triks til grundig maskering før arbeidet går i gang.

Sådan maler du dine fliser - Fjern kalk fra fliserne

Mal først med heftgrunning

Etter maskering er det tid til å male med heftgrunning på flisene dine, slik at malingen kan henge fast. La heftgrunningen tørke i et døgns tid. 

Når grunningen har tørket inn, skal du slipe den lett. Bruk en slipekloss og et fint sandpapir. Tørk til slutt av med en opprevet klut.

Sådan maler du dine fliser - mal først med hæftegrunder

Mal flisene med den ønskede malingen

Nå er du klar til selve malingsarbeidet. Start med å ta rullen godt i malingen og husk å komme godt ned i mellomrommene mellom flisene. Flisene skal males i alt 2-3 ganger for at malingen dekker. La malingen tørke før du går i gang med andre omgang.

Vi anbefaler at du maler små grupper med fliser av gangen for å oppnå det beste resultatet.

Nå har du enkelt og billig gitt flisene nytt liv.

Da var det fixet!

*Malingen som brukes her (kjøkken & bad) er egnet for områder hvor det ikke er direkte kontakt med vann.

Sådan maler du dine fliser - mal fliserne med den ønskede maling