Hvilken pære skal jeg velge???

Slik velger du den rette pæren til lampen din

Det kan være vanskelig å finne ut av hvordan man velger den riktige pæren til lampen sin, slik man får den type belysning man foretrekker og som passer til de forskjellige rommene. Derfor har vi laget denne fix det selv-filmen, som gir et godt overblikk over de forskjellige begrepene og hva de betyr. Du skal ha styr på sokkel, lumen og kelvin. Se filmen eller les nedenstående guide slik du er klar til å velge riktige pærer til dine forskjellige rom.

Materialliste

Sokkel

Når du skal skifte en pære, er det viktig å velge riktig sokkel. Sokkelen er den nederste delen av pæren, som skal passe til lampens fatning. E14 (liten) og E27 (stor) er de mest alminnelige størrelsene, og det er i de fleste tilfeller de du har bruk for.

Kjenn din sokkel

Lumen

Styrken på pæren vil ikke lenger være angitt med watt, men med lumen. Dette fordi nesten alle pærer nå er med LED. Flere lumen betyr at det er et kraftigere lys, og færre lumen betyr at det er et svakere lys.

Sådan vælger du den rette pære til din lampe - lumen

Kelvin

Hvis du er interessert i fargevalg, skal du se på kelvin. Kelvin er en skala som går fra et varmt hvitt lys, til kald hvit belysning.

Nå er du klar til å gå på jakt etter den riktige pæren.

Da var det fixet!

Fargetemperatur - Kelvin