Bålpanne & tilbehør


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Bålpanne for å lage et trygt og bra bål i hagen

Leter du etter et koselig og spennende alternativ den klassiske kull- eller gassgrillen, er en bålpanne kanskje noe for deg. Med en bålpanne kan du lage den perfekte bålplassen på din favorittplass i hagen, og den kan også brukes til rustikk matlaging over et bål. Stek pinnebrød, rist marshmallows eller lag middag på bålpannen.

Bålpannen kan brukes som midtpunktet for en bålplass, eller du kan velge å flytte rundt og bruke bålpannen på terrassen, på gresset eller andre steder i hagen. Hos jem & fix finner du både bålpanner og tilbehør til, slik at du kan komme i gang med bålhyggen.
 

Skal det være bålpanne eller bålplass?

Bålpanne eller bålplass? Forskjellen er bålplassen er et bestemt sted i hagen hvor det er plass til et bål. Kanskje er der en benk eller noe annet å sitte på, slik at du kan ha det moro ved bålet, enten det er for å få varmen, lage mat eller ha det moro på kvelden med en gitar. En bålpanne derimot kan flyttes rundt i hagen, og du kan sette den etter behov og plassere den der du vil, eller du kan bruke den på bålplassen og lage bålet i bålpannen i stedet for på bakken.

Med en bålpanne har du mer kontroll over bålet enn med et tradisjonelt bål, akkurat som det også er mye enklere å rydde etterpå. I tillegg har en bålpanne den store fordelen barn og dyr unngår å tråkke på den glovarme bakken lenge etter bålet er slukt, og derfor er mer sikkert i en hage.

Men det ene utelukker absolutt ikke det andre, og du kan enkelt kombinere fordelene med både bålpanne og bålplass ved å lage en bålplass med en bålpanne i midten.
 

Plassering av bålpanner og bålplass

Som nevnt har du muligheten til å plassere bålpannen der du vil i hagen. Husk imidlertid alltid å bruke sunn vett innen du tenner opp. Bålplassen må derimot ha en fast plassering, så vurder hvor det er hyggelig å være i hagen.

Husk vettregler for bål og bålplasser. Hver kommune har sine vedtekter om det er tillatt med åpen ild også på privat eiendom. En bålpanne bør stå på et fast underlag, gjerne av stein eller annet ubrennbart materiale. Og en avstand til hus eller andre vegger, trær, buske og annet brennbart materiale på 3 meter og kun på åpne arealer.

Når du har funnet rett sted til bålpannen, må du også finne rett bålpanne. Størrelse, materiale og om det skal stå på stativ eller ikke er verdt å vurdere. Og om du trenger noe tilbehør til bålpannen. Her er en kort guide til hva du bør vurdere.
 

Stor bålpanne i hagen

Trenger du en stor bålpanne i hagen med plass til hele familien og lage pinnebrød eller en mindre en for to og nyte bålet og varmen? Bålpanner fås i mange forskjellige størrelser, og hvilken størrelse du bør velge avhenger av hvor mange som skal være rundt bålet - og hvor meget plass bålpannen tar.
 

Bålpanner med rist

En bålpanne med rist er et virkelig godt valg hvis du vil lage mat over bålet. Med rist kan du bruke bålpannen som et bra alternativ til en vanlig grill. Bålpanner med rist kan kjøpes som et sett hvor både rist og bålpanne henger i stativet og hvor der er mange muligheter for justeringer av høyde og varme. Har du allerede en bålpanne, kan du kjøpe stativ og rist for seg.
 

Bålpanne på ramme, fot eller stativ?

Utformingen av bålpannen er ikke uten betydning. For å få mest glede av din nye bålpanne. Bålpanner fås med ramme, på stativ eller sokkel i en eller annen form, slik at pannen ikke vipper. Les mer om de forskjellige typene her:
 
  • Bålpanner kan holdes av en ramme, som plasseres under pannen.
  • Bålpanner med fot er vanligvis laget i en, så den gir en mer stilig design på bålpannen. Det er ingen ramme og bålpannen kan brukes som den er.
  • Bålpanner som henger på et stativ. Stativet kan holde både bålpanne og rist og fås med forskjellige muligheter for å kontrollere varme og høyde, samt rotasjon av rist og annet tilbehør.


Bålpanner i støpejern

Bålpanner kan være laget av mange materialer og bålpanner av støpejern er blant de mest populære. Støpejern er et tungt materiale og står stabilt selv i blåsevær. Støpejern er også enkel å vedlikeholde og får en fin patinering med årene.

Bålpanner er også tilgjengelig i andre materialer som stål og smijern.
 

Tilbehør til bålpanner

De siste årene har matlaging over et bål blitt populært, og derfor har utvalget av tilbehør også vokst. Pinner til pølser og pinnebrød, gryter til popcorn, panner til vafler, pannekaker og andre delikatesser er bare noe av det du kan finne til ildstedet. Med riktig tilbehør blir det bare morsommere å lage mat over et bål, og du vil sikkert også bruke ildstedet mer, når det er flere muligheter til å bruke det.
 

Kjøp bålpanne og tilbehør hos jem & fix

Du finner din nye bålpanne og tilbehør til dette hos jem & fix. På siden kan du se vårt nåværende utvalg og kjøpe en billig bålpanne, slik at du er klar til å lage bål i hagen. Vi har også materialer for å bygge ditt eget ildsted. Trenger du tilbehør til ildstedet eller bålpannen, finner du det her på jem & fix.