Skuffer som er skjeve eller trege???

Slik justerer du skjeve skuffer

Har du også opplevd at en skuff som er skjev, eller en treskuff som er vanskelig å åpne og lukke?

Over tid kan en skuff begynne å henge skjevt. Har du treskuffer kan du også oppleve at de henger litt og er vanskeligere å åpne og lukke. Hvis skuffen din henger, kan du justere skruene på siden av skuffen. Dersom du har en treskuff som er seig å åpne og lukke, kan du lett fixe dette med et stearinlys. Start med å slipe skuffen med sandpapir, og smør deretter stearin hvor skuffen og treet møter hverandre. Se fix det selv-filmen eller les mer under for å lære hvordan du kan fixe problemet med skjeve og treige skuffer.

Materialliste

Følg vår link og se utvalget

Er skuffen skjev?

På siden av skuffen finner du to skruer. Den bakerste skruen kan brukes til å justere skuffens vertikale posisjon og den fremste skruen kan brukes til å justere skuffens horisontale posisjon.

I vårt tilfelle skal vi heve skuffen, så vi skal justere den bakerste skruen. Finn den skrutrekkeren som passer skruen og skru gradvis til skuffen er helt på plass.

Selv om andre skuffesystemer ser annerledes ut, er fremgangsmåten oftest den samme.

Sådan justerer du skæve skuffer - er skuffen skæv?

Henger treskuffen din igjen?

Hvis du har en treskuff som er treg, kan en smart løsning være å smøre den med stearin. Her tar du kun skuffen ut og sliper med litt sandpapir.

Deretter påfører du stearin hvor treet møter skuffen, og så sklir skuffen lett frem og tilbake igjen.

Se også hvordan du fixer skapdører som henger.

Da var det fixet!

Sådan justerer du skæve skuffer - binder din træskuffe?