Rengjøring av pensler og maleruller???

Slik rengjør du ruller og pensler

Pensler og maleruller kan fint brukes igjen og igjen til flere forskjellige malingsprosjekter, avhengig av om du husker å rengjøre dem etter bruk. Husk at det er forskjell på om du har brukt olje- eller vannbasert maling. Ved oljeholdig maling skal pensler og maleruller rengjøres med White Spirit etterfulgt av vann. Vannbasert maling skal skylles ut med kaldt eller lunkent vann. Se tips og triks i vår fix det selv-film eller les guiden under.

Materialliste

Følg vår link og se utvalget

Ved oljeholdig maling

Hvis malingen er oljeholdig, skal du starte med å helle White Spirit i et malebrett. Ta på gummihansker og rens deretter pensler og maleruller ved å rulle dem frem og tilbake, og samtidig trykke maling ut av penslene.

Skyll så med en masse vann og bruk hendene til å fjerne resten av malingen. Så er du sikker på at penslene og rullene er klare til nye penselstrøk.

Sådan renser du pensler for oliebaseret maling

Ved vannbaseret maling

Ved vannbasert maling skal du skylle pensler og maleruller grundig i kaldt eller lunkent vann. La vannet renne mens du trykker malingen ut.

Sådan renser du pensler for vandbaseret maling

Etter den grundige rengjøringen er dine pensler klar til å male på ny, og du kan kaste deg ut i flere spennende prosjekter. Se f.eks. fix det selv-filmen maling av vegg eller maling av fliser.

Da var det fixet!