Hvordan setter jeg opp tapet???

Slik setter du opp tapet

Vil du gi hjemmet ditt et nytt uttrykk? Det finnes mange forskjellige metoder å piffe opp forskjellige rom på. En enkel løsning er å sette opp tapet på en eller flere vegger.

Se fix det selv-filmen eller les guiden under og du er klar til å gå i gang med prosjektet.

Materialliste

Maskering

Start med å maskere slik at du ikke risikerer å få tapetlim på gulvet. Deretter måler du hvor lang din tapetbane skal være. Mål fra tak til fotlist. En god idé er å tilføye 5 cm, slik at du er sikker på at du har nok å jobbe med.

Sådan sætter du tapet op - afdækning

Skjær tapetstykket

Legg tapetrullen på et bord eller på gulvet med et stykke papp under, slik at du kan rulle den riktige lengden ut og skjære et tapetstykke av med en universalkniv uten å skade underlaget.

Sådan sætter du tapet op - skær tapetbanen

Mål opp

Mål nå vannrett veggen din, og sett et merke slik at du vet hvor ditt neste stykke skal sitte.

Sådan sætter du tapet op - mål bredden af banen

Påfør tapetlim

Nå er du klar til å påføre tapetlim.

Det er viktig at tapetlimet er påført jevnt og i en god mengde helt ut til kanten, da det kommer luftbobler under tapetet hvis det ikke er lim alle steder.

Sådan sætter du tapet op - påfør tapetlim

Oppsetting av tapet

Nå skal tapetet settes opp på veggen. Start først opp mot takets kant. Fortsett deretter med resten av tapetet og børst det fast på veggen med en tapetbørste. Når tapetet sitter på veggen, skal det glattes ut slik det sitter fast overalt. Bruk et tapetverktøy. Start fra midten og jobb deg ut til kanten. Sørg for å komme ut i alle kanter.

Skjær til slutt ekstra tapet i enden av fotlisten og ved taket med en universalkniv, såfremt det ikke passer helt perfekt når det settes opp.

Sådan sætter du tapet op - opsætning af tapet

Unngå mellomrom mellom tapetstykkene

Så er det tid for neste runde, og her skal du fortsette med samme fremgangsmåte. Vær oppmerksom på at neste stykke tapet skal plasseres helt inntil den forrige. På denne måten unngår man mellomrom mellom de enkelte tapetstykkene. Bruk en kantrull til å samle kantene helt perfekt.

Har tapetet mønster må du sjekke mønsterrapport passer sammen.

Hvis ditt siste stykke tapet ikke passer nøyaktig med bredden på veggen, kan du fortsatt få det til å passe fint. Bruk tapetverktøyet igjen til å få tapetet grundig på, før du skjærer overflødig stykke av. Husk å avslutte med en kantrull for å få et skarpt hjørne.

Nå har veggen din fått et helt nytt uttrykk. Se også fix det selv-filmen maling av vegg.

Da var det fixet!

Sådan sætter du tapet op - undgå revner mellem tapetbanerne