Hekkeklippere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Nettbutikk Butikk
Det finnes ingen varer som samsvarer med dette filteret

Stort utvalg av hekkeklippere

Veldig få jubler over at hekken må klippes. Å klippe hekken kan også være hardt og tidkrevende arbeid, men heldigvis er resultatet som regel både slitet, besværet og arbeidstiden verdt. Hekken er nemlig det elementet som danner rammen om hage, og derfor kan en flott og veltrimmet hekk, som står helt skarp og snorrett, bidra til å heve helhetsinntrykket av hagen din og gjøre at den ser virkelig velstelte og presentabel ut. Derimot kan en hekk som har fått lov til å passe seg selv, få en ellers flott hagen til å se sjuskete, vill og ustelt ut. Så derfor er du som hageeier nødt til å klippe hekken et par ganger i året, hvis du ønsker å ha hekken og dermed også hagen til å ta seg ut fra sin beste side.

En flott hekk krever en god hekkeklipper

I og med at hekken må klippes flere ganger i året, kan det også være verdt å investere i en hekkeklipper av ordentlig kvalitet. Det kreves nemlig en god og effektiv hekkeklipper hvis hekken din skal stå skarp, og hvis du ønsker å unngå får store blemmer i håndflatene. Derfor en god hekkeklipper et helt uunnværlig redskap i redskapskuret, og avhengig av flere faktorer, finnes det ulike typer av hekkeklippere kan velge mellom. Akkurat som at hekkeklippere fås i mange forskjellige varianter, finnes det er også mange ulike typer, størrelser og varianter av hekker og det kan lette arbeidet hvis du setter deg inn i hva slags hekkeklipper som gir det flotteste og beste resultatet for din hekk.

Hvilken hekkeklipper bør du velge?

Hvis du er i tvil om hva slags hekkeklipper du bør velge til din hekk? Da kan du med fordel, før du kjøper en hekkeklipper, vurdere følgende ting: Hva slags hekk er det som omkranser hagen - er det en kraftig hekk med tykke grener eller en mindre tett hekk som kanskje ikke krever så mye pleie og som ikke må klippes med en stor, sterk hekkeklipper? Det er mange forskjellige typer hekker, og selv om den klassiske ligusterhekken, barlind- eller buksbomhekken er å finne rundt mange hager er det også mange hageeiere som har valgt en annen type hekk. Så vurder hvor stor og hvor kraftig hekkeklipper hekken din har behov for. En annen ting som er viktig å forholde seg til, er størrelsen på hekken. Hvor stor er hekken - hvis hekken for eksempel er svært høy og lang kan det fort bli et vanskelig og krevende arbeid å klippe den, hvis det skal foregå med en stor og kraftig hekkeklipper. Hvor lenge vil du bruke til å slå hekken din? De fleste vil gjerne ha hekkeklippingen overstått så snart som mulig, og her er det lurt å velge en hekkeklipper med et langt sverd som kan ta mange grener av gangen. Men det kan likevel være for voldsomt for en mindre hekk, og her kan man med fordel velge en hekkeklipper med et kortere sverd som er lettere å manøvrere. En hekkeklipper med et lite sverd gir deg full kontroll og egner seg godt til mindre hekker med spinkel grenvekst. Har du tilgang til strøm i hagen din? Da kan du velge en elektrisk hekkeklipper med ledning, men denne varianten er naturligvis upraktisk hvis du har en stor hage. Heldigvis kan du også få mange forskjellige hekkeklippere som drives med batterier, og som dermed er meget praktisk, selv når du skal klippe hekken i det fjerneste hjørnet av hagen.

Når - og hvordan - skal hekken klippes?

Det kommer mye an på hva slags hekk det er snakk om. Noen hekketyper bør klippes flere ganger i året. For eksempel å buksbom klippes minst to ganger i året for å holde den pen. Men er det viktig at du ikke klipper buksbomhekken senere enn i september. Buksbom er en langsomt voksende hekk, og den skal ha litt tid til å komme seg etter en klipp. Derfor må ikke klipping foretas for sent på året, i og med at frosten kan være tøft for de nyklipte grenene. En annen god huskeregel når det gjelder klipping av buksbom er at det er best å klippe den på en overskyet dag. De nyklipte grenene kan også få brannsår hvis du klipper buksbommen på en varm og solfylt dag. Når du klipper buksbom kan du med fordel bruke en mindre hekkeklipper, som gir deg god kontroll i forhold til å forme hekken og holde den fin og rett. Et godt tips til hekkeklipping er at når du klipper hekken, så kan det være lurt å klippe den bred i bunnen og smalere på toppen. På den måten unngår du risikoen for å få tunge lag med snø på toppen, som kan ende opp med å bryte grener og få hekken å kollapse. Hvis du har en barlindhekk, kan du trygt kutte det godt. Barlind lager nemlig nye skudd, selv om du klipper helt inn til grenen. Akkurat som med buksbom, kan du også formklippe en barlindhekk, hvis du går for det skulpturelle uttrykket i hagen din. For denne typen beskjæring er det enklest å bruke en beskjæringssaks.

Finne din nye hekkeklipper i jem & fix

I jem & fix har vi alt verktøyet og redskap for bruk i hagen, og derfor finner du også selvfølgelig et stort og variert utvalg av gode og billige hekkeklippere, slik at du kan du få fikset hekken. Med en god hekkeklipper utfører du arbeidet på kortere tid, og du får et flott og helt rett resultat. I vårt store og billig sortiment har vi både kraftige hekkeklippere som går på strøm og bensindrevne hekkeklippere som er ideelle for større oppgaver. Men har du bare en liten hekk, kan en batteridrevet hekkeklipper være løsningen. Her slipper du irriterende kabler, og du kan raskt og hendig komme rundt hekken og få den trimmet til perfeksjon. Vi har hekkeklippere i flere forskjellige utgaver og prisklasser, så uansett hvor stor og kraftig hekken din er, vil du finne hos oss en hekkeklipper som kan takle oppgaven.

Har du en hekk, trenger du også en hekkeklipper. Så stikk innom en av våre lokale butikker.